Izvor: Benchmark arhiva vesti 05.06.2016

Huawei kreira još jedan Nexus uređaj, tvrdi zvaničnik kompanije

Benchmark 05.06.2016
Komentari, koje je za Gearburn u Južnoj Africi dala Šarlin Mulinol iz kompanije Huawei, ponovo su pokrenuli brdo glasina o narednom Google Nexus uređaju. "Kreiraćemo novi Nexus ove godine ponovo", istakla je Munilol tokom intervjua. Nikakvi dodatni… »

OnePlus 3 na novim fotografijama uživo

Benchmark 05.06.2016
Nakon brojnih tizera i procurelih informacija, sada imam još jedan set fotografija koje uživo pokazuju dolazeći OnePlus 3 telefon. Kineska kompanije OnePlus će svoj najnoviji telefon predstaviti 15. juna, uz odbacivanje sistema pozivnica. Fanovi imaju… »

Ovogodišnji Apple WWDC će se fokusirati samo na softver

Benchmark 05.06.2016
Ukoliko ste se ponadali da ćete 13. juna videti novi iPhone 7 na WWDC 2016 događaju, verovatno ćete biti razočarani. Industrijski insajderi sugerišu da će se Worldwide Developers Conference ove godine držati svoje originalne ideje i fokusiraće se… »

Intel CEO: Većina korisnika menja PC tek na svakih 5-6 godina

Benchmark 05.06.2016
Najveći broj proizvođača računara nove desktop, laptop i tablet modele donosi bar dva puta godišnje. Proizvođač čipova Intel ima tendenciju da prosečno jednom godišnje donosi nove procesore. Ali šta je sa korisnicima računara? Brajan… »

Najbolji laptopovi sa Computexa 2016

Benchmark 05.06.2016
Ovogodišnji Computex sajam se završava, a tokom događaja smo imali priliku da vidimo veliki broj novih i osveženih laptopova. Evo nekih od najboljih modela, predstavljenih tokom IT sajma u Tajvanu, a čine ih prilagodljivi 2-u-1 modeli do punih… »

Poboljšajte produktivnost uz nove Outlook Mail i Calendar aplikacije za HoloLens

Benchmark 05.06.2016
Izmenjena i virtuelna realnost obećavaju dosta na polju gejminga i industrije zabave, ali puno toga se od ovih tehnologija se očekuje i na polju produktivnosti. Uz HoloLens, Microsoft cilja upravo na ovu grupu korisnika i ono što je veoma zanimljivo… »

Nvidia nije zainteresovana za kreiranje čipova za telefone

Benchmark 05.06.2016
Tokom Computexa, CEO kompanije Nvidia - Jen-Hsun Huang ("Jensen") je prikazao neke nove proizvode koji su se već pojavili ili će se pojaviti na tržištu u narednom periodu. Međutim, zanimljivo je bilo zapažanje Huanga o tržištu mobilnih uređaja i… »

Intel Apollo Lake čipovi nude 30% bolje performanse u odnosu na Braswell

Benchmark 05.06.2016
Intel Apollo Lake procesori se očekuju u drugoj polovini 2016. godine. U pitanju su niskopotrošni, jeftini čipovi namenjeni laptopovima, 2-u-1 uređajima i pojedinim desktop računarima. Apollo Lake čipovi su naslednici Braswell modela, koje smo… »

Top 5 Android aplikacija za lociranje telefona u slučaju nestanka

Benchmark 05.06.2016
Ako ste do sada imali sreće da ne ostanete bez mobilnog telefona, možda ćete želeti da se osigurate da se tako nešto ne desi ni u budućnosti. Sigurno ste barem jednom čuli priču o bezuspešnom proveravanju svih džepova i torbe. Da bi ste… »

Windows 10 ima duplo više korisnika u poslednjih šest meseci, ali korisnici ignorišu Edge browser

Benchmark 05.06.2016
Microsoft i dalje gaji nadu da će Windows 10 biti instaliran na milijardu uređaja tokom prve 2-3 godine. Iako aktuelna situacija nadogradnje ide u korist Microsofta, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati od kraja jula, kada prestaje… »