Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 05.06.2016

Novakov slem: Konačno pao i Rolan Garos

Glas Amerike 05.06.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je jedini grand slem turnir koji mu je do sada nedostajao u karijeri. U svom četvrtom finalu Rolan Garosa, Đoković je pobedio Britanca Endija Marija sa 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2 i 6:4, posle nešto… »

Džon Keri posetio Mongoliju

Glas Amerike 05.06.2016
Američki državni sekretar Džon Keri je doputovao u Peking posle posete Mongoliji, što je njegova retka destinacija i prva poseta toj zemlji u svojstvu državnog sekretara. Keri je opisao Mongoliju kao "oazu demokratije". Ta zemlja je okružena… »

Iran osudio izveštaj SAD

Glas Amerike 05.06.2016
Kao i u prethodnim godinama, Iran je danas osudio nedavni izveštaj Stejt departmenta kojim se ta zemljaidentifikujekao vodeći svetski sponzor terorizma. Predstavnik Iranskog ministarstva inostranih poslova tvrdi da je saveznik Sjedinjenih Država… »

"Kina nije, niti će biti izolovana"

Glas Amerike 05.06.2016
Admiral kineske Narodne oslobodilačke armije, Sun Djijango, danas je odbacio jučerašnju tvrdnju američkog sekretara za odbranu, Eštona Kartera, da je Peking suočen sa "podizanjem velikog zida samo-izolacije" ako nastavi provokativnu militarizaciju… »

Egipćani podučavaju arapski u Vašingtonu

Glas Amerike 05.06.2016
U SAD ne postoji obeveza da deca u školi uče strani jezik. I mada deca u drugim zemljama često uče bar jedan jezik kao deo nastavnog programa, deca u Sjedinjenim Državama možda nemaju tu priliku u zavisnosti od školskog distrikta. “Nastavnici… »

Lični razlozi opredeljuju demokrate u Kaliforniji

Glas Amerike 05.06.2016
Pretendenti na predsedničku nominaciju Demokratske stranke, Hilari Klinton i Berni Sanders ovde izborne kampanje za primarne izbore u Kaliforniji. Volonteri iz obe kampanje telefoniraju i kucaju na vrata kako bi podstakle birače da izađu na glasanje u… »

Lekari: Zika preti, Kongres da odobri novac

Glas Amerike 05.06.2016
Sezona komaraca u Sjedinjenim Državama je počela a zajedno sa njom i pretnja od zika virusa. Državni zvaničnici rade sve što mogu da bi zaštitili građane, čak i bez hitnog finansiranja od Kongresa, za koje ugledni lekari kažu da je neophodno… »

Psi pomažu deci da čitaju

Glas Amerike 05.06.2016
Odavno se kaže da je pas čovekov najbolji prijatelj, ali su naučnici ustanovili da, pored neograničene vernosti, psi mogu da pomognu osobama koje imaju problem sa čitanjem. Njujorška grupa, Intermountain Therapy Animals, vodi program pod nazivom… »

Pokreti lica kontrolišu invalidska kolica

Glas Amerike 05.06.2016
Tehnologija za nepokretne, uključujući i invalidska kolica, razvija se istom brzinom kao i sve drugo u ovo, digitalno doba. Dve nove tehnologije za invalidska kolica omogućavaju pacijentima da ih još lakše kontrolišu dok su u isto vreme lako… »