Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 05.06.2016

Danas je Svetski dan zaštite životne sredine

Glas Zapadne Srbije 05.06.2016
Svetski dan zaštite životne sredine - 5. jun - obeležava se danas u više od 100 zemalja širom sveta u cilju da se utiče na ljude da se ujedine i deluju kako bi se obezbedila čistija, zelenija i sjajnija budućnost za sebe i buduće generacije. U… »

Senke zaborava nad junacima

Glas Zapadne Srbije 05.06.2016
Nova Varoš - Zapisi sa Javora, gde je Srbija pre 140 godina povela rat za nezavisnost protiv turskog zavojevača. Nadgrobna slova kazuju da se ginulo za slobodu. Ujutru, 24. juna (6. jula po novom kalendaru) 1876. , od javorske mehane krenuli su u bojnom… »

Đetinja kao prava kanalizacija

Glas Zapadne Srbije 05.06.2016
Užice - Užice je nedavno prokockalo priliku da izgradi Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda (CPPOV), a 15 miliona evra, za koliko se država u ime Era zadužila, otišlo je u druge sredine. Reka Đetinja tako je ostala jedina kanalizacija i… »

Zahuktava se, i Era stiže u Guču, pojedine lokacije već izdate

Glas Zapadne Srbije 05.06.2016
Guča, Lučani - Ovogodišnje izdanje Dragačevskog sabora trubača moglo bi sudeći po početnom interesovanju ostati upisano kao jedno od uspešnijih . Naime novi programski sadržaji uz dva dana komercijalnog, ugostitelji ocenjuju kao dobar potez… »

Večeras počinje Ramazan, vernici se i po 18 sati uzdržavaju od pića, hrane i loših dela

Glas Zapadne Srbije 05.06.2016
Sa večerašnjim zalaskom sunca počeće najvažniji i najsvetiji mesec islamske vere Ramazan, mesec posta tokom kojeg se svi muslimani sveta uzdržavaju od hrane, pića, ali i loših misli i dela od jutra (sufura) do večeri (iftara). Ramazan je deveti… »