Izvor: Kamatica arhiva vesti 05.06.2016

Troššili smo u aprilu osam odsto višše nego u u martu

Kamatica 05.06.2016
Promet robe u trgovini na malo u Srbiji porastao je u aprilu u tekućim cenama za 8,0 odsto u odnosu na prethodni mesec a u poređenju sa aprilom prošle godine za 7,4 procenta, saopštio je Republički zavod za statistiku. U stalnim cenama, promet u… »

Gorivo iz meseca u mesec sve skuplje

Kamatica 05.06.2016
Gorivo na pumpama u Srbiji poskupelo je za proteklih mesec dana od 1,8 do 3,3 dinara po litri u zavisnosti od vrste derivata, dok se tečni naftni gas toči za oko dinar jeftinije nego što je to bilo u maju, pokazuje najnovija analiza Udruženja naftnih… »

Facebook, YouTube, Twitter zajedno govora mržnje

Kamatica 05.06.2016
Neke od najvećih američkih tehnoloških kompanija potpisale su kodeks ponašanja koji je formirala Evropska komisija u kojem pristaju da pomognu jedna drugoj u suzbijanju govora mržnje na Starom kontinentu. Potpisivanje kodeksa ponašanja je razbesnelo… »

Kako uvećati svoju ušteđevinu bez banke

Kamatica 05.06.2016
Ukoliko niste zadovoljni kamatama u bankama, najjednostavniji način da uvećate svoju ušteđevinu jeste da kupite državne hartije ili da uplaćujete privatnu penziju. Pojedine banke već su spustile kamate na štednju u evrima na minimalnih 0,1 odsto… »

Uzmite diplome i dođite - svima posao

Kamatica 05.06.2016
Svi učenici završne godine tekstilnog smera Tehničke škole dobili su ponudu da odmah počnu da rade u tekstilnoj fabrici koja godinama posluje u Vlasotincu. Slučaj da se iz školskih klupa krene pravo na posao decenijama se nije dogodio u Vlasotincu… »