Izvor: N1 Info arhiva vesti 05.06.2016

Mihajlović: Nadam se Skupštini bez bacanja cipela i kletvi

N1 Info 05.06.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je da se nada da Skupština Srbije neće biti mesto "za bacanje kletvi i cipela", već institucija u kojoj će se odvijati teške… »

Mićunović o Skupštini: Noćni radovi diskvalifikuju parlament

N1 Info 05.06.2016
Kod vladajuće partije postojao je suvišak lojalnosti i borbenosti koje su želeli da pokažu, i krenuli su kao da je početak predizborne kampanje, kazao je Dragoljub Mićunović gostujući u Dnevniku u 19 o prekinutoj konstitutivnoj sednici Skupštine… »

Obeležava se Svetski dan zaštite životne sredine

N1 Info 05.06.2016
Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se danas u više od 100 zemalja širom sveta s ciljem da se ljudi ujedine i deluju kako bi se obezbedila čistija, zelenija i sjajnija budućnost za buduće generacije. Kako je saopštilo Ministarstvo… »

Pupovac: U Hrvatskoj obnovljena antisrpska kampanja

N1 Info 05.06.2016
Predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je da se ta zemlja vratila u devedesete godine prošlog veka i da je u Hrvatskoj obnovljena antisrpska kampanja. "Hrvatska se vratila u devedesete, s tendencijom rehabilitacije i… »

Dačić: Republika Srpska najveća zaostavština Miloševića

N1 Info 05.06.2016
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske, zbog čega Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku. "O Slobodanu… »

Beograd pristupio najvećoj svetskoj klimatskoj inicijativi

N1 Info 05.06.2016
Grad Beograd pristupio je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i Pariskom pozivu na akciju, čiji je globalni cilj smanjenje emisije štetnih gasova i sprečavanje daljeg rasta temperature… »

Nestašica lekova u apotekama na severu Kosova

N1 Info 05.06.2016
U državnim apotekama na severu Kosova već neko vreme vlada nestašica lekova zbog čega su građani primorani da ih kupuju u privatnim apotekama, ili na recept nabavljaju u centralnoj Srbiji. Zbog nestašice lekova u državnim apotekama u Kosovskoj… »

Mesić: Hrvatska blokada Srbije veoma loša stvar

N1 Info 05.06.2016
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić kritikovao je blokadu koju je Hrvatska postavljala Srbiji pri otvaranju Poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), rekavši da blokada nije ni u čijem interesu. Mesić je za novosadski Dnevnik rekao da… »

Šapić ide na gradske izbore, ali bez partije

N1 Info 05.06.2016
Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, najavio je da će učestvovati na izborima Grada Beograda, ali da ni tada neće imati stranku. "Izaći ću na sledeće gradske izbore sa listom, a ako dobijem značajnmo poverenje Beograđana, biću… »

Nove podele u islamskoj zajednici u Srbiji?

N1 Info 05.06.2016
Imenovanje novog muftije srbijanskog Abdulaha Numana, na sednici Vrhovnog sabora prošle nedelje u Novom Pazaru, dovedeno je u pitanje zbog njegovog porekla. U Islamskoj zajednici kažu da je to zloupotreba vere. I mediji i deo javnosti najviše pažnje… »