Izvor: Pravda arhiva vesti 05.06.2016

Strava i užas: Džihadisti zapalili 19 žena - u gvozdenim kavezima na trgu u Mosulu!

Pravda 05.06.2016
MOSUL - Džihadisti Islamske države javno su pogubili 19 kurdskih žena, koje su spalili žive u gvozdenim kavezima na trgu u Mosulu, rekli su lokalni aktivisti kurdskoj agenciji ARA Njuz. Kako prenosi Raša Tudej, prema rečima očevidaca, žene, koje… »

Potop Evrope: Najmanje 18 ljudi poginulo u poplavama

Pravda 05.06.2016
Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama koje su, posle obilnih padavina, pogodile Nemačku, Francusku, Rumuniju i Belgiju, a u istočnom delu Francuske se predviđa novo nevreme. Nivo vode u Parizu polako opada, pa je ponovo otvorena izložbena dvorana… »

DžIHADISTI napali kazahstan: Traje borba sa teroristima! (video/mapa)

Pravda 05.06.2016
Šest osoba je poginulo, a najmanje dvadeset je ranjeno u sukobu policije i napadača koji su prvo izveli oružane napade na prodavnice oružja i bazu nacionalne garde u gradu Aktobe na zapadu Kazahstana, a zatim uzeli taoce. U toku je potera za… »

Zorana Mihajlović oštro: Šešelj je čovek prošlosti, Dačić pogazio zakletvu

Pravda 05.06.2016
BEOGRAD - Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje formiranje skupštinskog anketnog odbora koji treba da utvrdi da li je bilo krađe na izborima, kako to tvrdi opozicija, ali… »

Mićunović odlučan: Ma ne pada mi na pamet da radim uveče!

Pravda 05.06.2016
Poslanik DS i predsedavajući u republičkom parlamentu Dragoljub Mićunović izjavio je će se konstitutivna sednica nastaviti tamo gde je prekinuta u petak ali da opet neće dozvoliti da se radi do ponoći. "Ako se bude normalno radilo, mogli bi da… »

Šiptari će poludeti: Oni jedva čekaju, a Berlin neće da im da!

Pravda 05.06.2016
BERLIN - U Berlinu raste protivljenje planovima Evropske komisije o viznoj liberalizaciji za Gruziju, Ukrajinu i Kosovo, iz straha da bi to Nemačkoj moglo da donese probleme sa kriminalom i prilivom novih azilanata, piše danas "Velt am zontag"… »

Katalonski Lider uveren: Sledeće godine Evropa dobija novu suverenu državu!

Pravda 05.06.2016
MADRID - Lider španske pokrajine Katalonije Karlos Pudždemon rekao je da će 2017. proces odvajanja Katalonije od Španije ući u fazu iz koje više neće biti povratka. Time će Evropa dobiti novu suverenu državu, dodao je on. "U 2017. će nezavisnost… »

Odmazda: Talibani ubili sedmoro, a ranili 23 u sudnici u Avganistanu

Pravda 05.06.2016
Najmanje sedam osoba ubijeno je, a 23 ranjeno, danas u napadu talibana u sudnici na istoku Avganistana u znak odmazde za pogubljenje šest militanata u maju ove godine. Nesar Ahmad Abdul Rahimzai, zamenik šefa policije provincije Logar, rekao je da je… »

Ne dajte da vas lažu: Od danas vam više nisu potrebni izvodi, uverenja o državljanstvu...

Pravda 05.06.2016
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je danas zaposlene u upravama da od 8. juna razmenjuju podatke po službenoj dužnosti. "Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poslalo je na adrese svih opština i gradova Uputstvo o… »

Puškov: Nakon Jugoslavije i Iraka Obami dati Nobela za licemerje!

Pravda 05.06.2016
Šef Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Puškov predložio je da se američkom predsedniku Baraku Obami uruči još jedna Nobelova nagrada, i to za licemerje. Na taj način je ruski političar reagovao na nedavnu Obaminu izjavu o tome da… »