Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 05.06.2016

Svetski dan zaštite životne sredine

RT Kragujevac 05.06.2016
Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se danas, a nizom manifestacija ljudi širom planete ujedinjeno deluju kako bi obezbedili čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije. U Srbiji su povodom Svetskog dana zaštite… »

Maturanti Prve gimnazije obeležili 55 godina mature

RT Kragujevac 05.06.2016
Generacija maturanata Prve kragujevačke gimnazije, koja je ponela svedočanstva 1961. godine iz ove škole, danas je obeležila 55 godina mature. Iako vreme nije bilo naklonjeno za tradicionalno fotografisanje ispred škole, druženje je spontano počelo… »

Krioprezervacija u ribarstvu

RT Kragujevac 05.06.2016
Krioprezervacija u ribarstvu i konzervacija riba na području Srbije nije zastupljena. Zato je cilj projekta koji je realizovao Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu da ovaj proces edukativnim i praktičnim aktivnostima promoviše i uvede u… »

Program "Studentska letnja praksa"

RT Kragujevac 05.06.2016
Univerzitet u Kragujevcu i ove godine organizuje letnju stručnu praksu za studente završne godine studija. Program stručne prakse realizovaće se u dva ciklusa, tokom jula i avgusta, u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac, u organizacionim… »

"Album sećanja na naše pretke"

RT Kragujevac 05.06.2016
Izložba pod nazivom "Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata", koja je, povodom Đurđevdana – Dana grada, otvorena u Konaku kneza Mihaila, zbog velikog interesovanja publike, trajaće do 15. juna, saopštili su predstavnici Projektnog… »

Zdravija pijaća voda za škole u seoskim sredinama

RT Kragujevac 05.06.2016
U okviru projekta analize pristupa zdravoj pijaćoj vodi i sanitaciji za decu osnovnih škola u seoskim sredinama Šumadijskog i Pomoravskog okruga, predstavnici Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i državni sekretar u… »

Izložba crteža Saše Marjanovića

RT Kragujevac 05.06.2016
Crteži akademskog slikara Saše Marjanovića, izloženi su u galeriji Rima. Mnogo puta inspirisan filmom, umetnik i na ovoj postavci razvija likovnu priču, sa sećanjem na filmske junake. Sugestivni, rečiti u svojim pozama, gestu i pokretu, junaci… »

Dan pelcera u vrtiću "Ciciban"

RT Kragujevac 05.06.2016
U vrtiću "Ciciban", povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine i Dana pelcera, u saradnji sa Centrom za ekološko obrazovanje i održivi razvoj održana je ekološka edukativna radionica. Tom prilikom mališani su, sa svojim vaspitačima… »