Arhiva vesti 14.06.2016

Stravičan zločin islamskog teroriste u Francuskoj: Majka ubijena pred sinom

Večernje novosti 14.06.2016
U Francuskoj se dogodio još jedan islamski teroristički napad, a meta je bio bračni par policajaca. Larosi Abala (25) je u mestu Manjavil južno od Pariza sačekao komandanta komesarijata Žan-Batista Salvena (42) i ubio ga nožem ispred kuće. U… »

UEFA: Rusima uslovna diskvalifikacija!

Vesti online 14.06.2016
Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Rusije uslovnom diskvalifikacijom sa šampionata Evrope i novčano sa 150.000 evra zbog navijačkih nereda na utakmici sa Engleskom u Marseju. Mutko: Preterana kazna - Kazna je preterana… »

"Ribari" odoleli Ronaldu!

Vesti online 14.06.2016
Poslednji mečevi prvog kola na EP u Francuskoj rezervisani su za iznenađenja. Mađari su slavili protiv favorizovanih Austrijanaca - 2:0, a Island je uspeo da uzme bod Portugalu - 1:1 u drugom meču grupe F. "Ribari" su pokazali da su pravi hit u Evropi… »

Mirović pokrajinski premijer, Vlada iduće nedelje

Mondo 14.06.2016
Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će za predsednika Vlade Vojvodine predložiti Igora Mirovića (SNS). Foto: youtube On je rekao da će taj predlog uputiti "stranačkim organima najkasnije do petka" i da očekuje da će pokrajinska vlada biti… »

Mala matura u Srbiji: Štampanje prati BIA, prevoz policija

B92 14.06.2016
Beograd -- Distribucija testova za završni ispit po školskim okruzima počinje uz opsežne bezbednosne mere kako se ne bi desilo da testovi procure u javnost. Transport testova od Zavoda za izradu novčanica, gde je štampan materijal, do školskih… »

Napadač Rusije: "Ne razumem britanske medije, nisu ni Englezi anđeli"

Sportske.net 14.06.2016
Sve je pogodilo ono što se dešavalo pred utakmicu Engleske i Rusije, bila je to do sada najrizičnija utakmica, ali ne zbog bilo kakvih terorističkih napada, već zbog ispada huligana. Ruski i engleski huligani su se sukobili nekoliko puta, a britanski… »

Vučić: Prvo vlada, pa put u Brisel

Politika 14.06.2016
Strateški pravac Srbije i politika se ne menjaju, nastavljamo evropski put, ali i odličnu saradnju sa Rusijom i Kinom, poručio je mandatar za sastav nove vlade. „Proces formiranja nove vlade počeće posle istorijske posete kineskog predsednika Si… »

Suđenje za ubistvo Brisa Tatona: Svedok nije prepoznao Prelića

Večernje novosti 14.06.2016
Suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću, koji se tereti za ubistvo Francuza Brisa Tatona (28), nastavljeno je danas u beogradskom Višem sudu saslušanjem zaštićenog svedoka i zbog toga bez prisustva javnosti. SUĐENjE navijaču Partizana Đorđu… »

Srednji kurs dinara 123,3710 za evro

Kamatica 14.06.2016
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,3710 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta je prema jedinstvenoj valuti evrozone slabija za 0,5 odsto na mesečnom nivou, a na… »

FBI: Napadač radikalizovan preko interneta, nema indikacija o napadu planiranom izvan SAD

Novi magazin 14.06.2016
Napadač koji je otvorio vatru u gej klubu u Orlandu, u američkoj državi Floridi, i ubio 49 osoba, verovatno je "domaći ekstremista" koji je podršku dobijao od mnogih često sukobljenih radikalnih organizacija preko interneta, ali nije bio povezan ni… »