Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Tomislav Karamarko podnio ostavku

Al Jazeera 21.06.2016
Šef Hrvatske demokratske zajednice ostavku podnio na konferenciji za novinare prije sjednice Predsjedništva stranke. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko podnio je ostavku na tu dužnost. Odluku o napuštanju čela stranke… »

Parlament Srpske: Ne popisu stanovništva

Mondo 21.06.2016
Narodna skupština Republike Srpske ne prihvata nezakonitu i štetnu po interese Srpske odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH. Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske političkih… »

Sobranje, bez podrške za opoziv predsednika Ivanova

RTS 21.06.2016
Makedonski parlament odbacio je zahtev za opoziv predsednika te zemlje Đorđa Ivanova, koji su opozicione socijaldemokrate zatražile zbog odluke Ivanova da abolira 56 zvaničnika umešanih u aferu prisluškivanja. Odluka Đorđa Ivanova pokrenula je… »

Avion slovačke vlade vratiće turiste u svoju zemlju već u toku noći

Telegraf 21.06.2016
Slovački premijer Robert Fico uputio je saučešće porodicama pet putnika koji su jutros poginuli u saobraćajnoj nesreći na auto putu Beograd-Niš kod Aleksinca, kada je slovački autobus sleteo sa kolovoza. Avion slovačke vlade sa lekarskim i drugim… »

Najavljen razgovor Ivanića i Čovića o SSP-u

Al Jazeera 21.06.2016
Članovi Predsjedništva razgovarat će u srijedu u Banjoj Luci nakon što je Ivanić osporio prihvatanje SSP-a u Predsjedništvu BiH. Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i Mladen Ivanić razgovarat će sutra u Banjoj Luci o… »

Crna Gora: CANU spreman ispraviti Rječnik

Al Jazeera 21.06.2016
Crnogorski intelektualci, zastupnici Bošnjaka i Albanaca i Mešihat IZ-a zatražili su povlačenje Rječnika zbog uvreda. Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) spremna je u Rječniku crnogorskog književnog i narodnog jezika ispraviti sve sporne… »

Dokumenta BiH dobili i članovi Šarićeve grupe

Slobodna Evropa 21.06.2016
Tokom istrage u međunarodnoj akciji "Kruna" utvrđeno je da su dokumente BiH dobili i članovi kriminalne grupe Darka Šarića u Sloveniji i Hrvatskoj, rekao je danas Radomir Domuzin, načelnik uprave krimpolicije Ministarstva unutrašnjh poslova… »

Skoplje: Najmasovniji antivladini protesti od početka "šarene revolucije" (FOTO)

Newsweek 21.06.2016
Protest je, kao i inače, počeo ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu te institucije, a održan je nakon isteka "ultimatuma" U Skoplju su i sinoć održani antivladini pristalica "šarene revolucije", koji su prema tvrdnjama… »

Tači sa Šulcom i Mogerini u Briselu o viznoj liberalizaciji

N1 Info 21.06.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači je u Briselu, u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom o liberalizaciji viza, ocenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i da očekuje odluku evropskih institucija o njihovom ukidanju. "Kosovo je… »

Nezaposlenost, siromaštvo i korupcija tište region

RTS 21.06.2016
Najveći problem građana regiona jugoistočne Evrope na prvom mestu je nezaposlenost, loša ekonomska situacija i potom korupcija, pokazuje ovogodišnje istraživanje Saveta za regionalnu saradnju “Balkanski barometar”, koje je predstavio generalni… »