Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Podgorica: Odluka o NATO pada na referendumu?

Večernje novosti 21.06.2016
Poslanicima crnogorske Skupštine biće ponuđena nova rezolucija o članstvu u NATO. Inicijativu poslanicima za usvajanje posebnog dokumenta uputilo SNP. PODGORICA - Socijalistička narodna partija najavila je da će u skupštinsku proceduru pustiti… »

Bajer: Protivnici EU prećutkuju teške posledice Brexita

Slobodna Evropa 21.06.2016
Bivši direktor Svetske banke i EBRD-a Kurt Bajer ocenio je danas da će EU morati u narednom periodu da deluje kakav god bio ishod referenduma u Velikoj Britaniji i ukazuje da bi istupanje Londona vodilo ka poremećaju poretka u EU, odnosno bio bi… »

Još jedan tatin sin: Stefan Mitrović kandidat za gradonačelnika Bijeljine

Blic 21.06.2016
Stefan Mitrović, sin narodnog poslanika Vojina Mitrovića mogao bi biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, saznaje portal InfoBijeljina. Mitrović, koji je bio savetnik predsednika Republike Srpske za poreske i inspekcijske poslove, kao vanstranački… »

Gerasimov: Moskva ispunjava obaveze o prekidu vatre u Siriji

Slobodna Evropa 21.06.2016
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov izjavio je da Rusija u potpunosti ispunjava svoje obaveze o prekidu vatre i nacionalnom pomirenju u Siriji. Komentarišući nedavne izjave američkih zvaničnika da Rusija… »

Jadran: Stranci vade glavnu sezonu

Večernje novosti 21.06.2016
Hotelijerima i ugostiteljima duž južnog Jadrana hronično nedostaju sezonski radnici. Uposleno 4.471, od potrebnih 18.000 domaćih radnika, a svega 6.830 stranaca može dobiti dozvole. TURISTIČKA predsezona je pri kraju, a za nekoliko dana krenuće… »

Vreme u BiH: Promenljivo oblačno, mogući pljuskovi

Blic 21.06.2016
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas prepodne biće promenjivo oblačno, tokom dana sunčano, a popodne su mogući ređi pljuskovi, uz dnevnu temperaturu od 23 do 28 stepeni Celzijusovih. Tokom dana biće pretežno sunčano uz malu ili umerenu… »

Sat-kula za noćne posete

Večernje novosti 21.06.2016
Veliki planovi za renoviranje poznatih hercegnovskih tvrđava i kula. Predviđeno je savremeno sofisticirano rešenje, više hiljada različitih svetiljki, koje bi gradskim bedemima i tvrđavama dale puni sjaj. HERCEGNOVSKE tvrđave Forte Mare, Kanli… »

Lažni rezultati popisa neće proći

Večernje novosti 21.06.2016
Narodna skupština RS danas odlučuje o spornoj odluci o popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini. Parlament će odbaciti odluku o popisu. Ivanić: Institucionalna kriza. REPUBLIKA Srpska neće priznati rezultate popisa stanovništva u BiH, u skladu sa… »

Posebna sjednica Narodne Skupštine RS o popisu stanovništva

Slobodna Evropa 21.06.2016
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini bit će održana danas, potvrdio je predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović. Posebnu sjednicu zatražili su klubovi poslanika SNSD… »

Šaškor: Hrvatska i Srbija stalno na početku

Slobodna Evropa 21.06.2016
Hrvatska predsjednica i srpski premijer održali su u ponedjeljak važne sastanke u istočnoj Slavoniji i Vojvodini, obišli simbolički važna mjesta, susreli se s ljudima, potpisali važne dokumente. Svatko razuman potpisao bi ono što su oni potpisali… »