Stefanović: Doći ćemo do istine o Savamali

Beta 21.06.2016

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je izrazio uverenje da će policija svoj posao "uraditi perfektno" i da će se doći do istine o svemu što se dešavalo u vezi s rušenjem objekata u beogradskoj četvrti Savamala.

Stefanović je novinarima rekao da nije upoznat s tokom istrage, koju vodi tužilaštvo, i dodao da se ne bavi tim pitanjem.

"Što se tiče policije, insistirao sam da svoj posao rade u skladu sa zakonom i uveren sam da će sve što bude do policije, biti urađeno profesionalno i da ćemo doći do istine o svemu", rekao je ministar.

Upitan o smenjivanju načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije Dragana Kecmana, Stefanović je rekao da osim što je podržao njegov izbor više s njim nije komunicirao.

"Čuo sam neke informacije i bilo mi je sumnjivo da neko to govori nakon smene, izvinite što to niste rekli pre smene", rekao je Stefanović novinarima.

Stefanović je istakao i da očekuje da se utvrdi i sve vezano za ubistvo novinara, a posebno Milana Pantića, naglasivši da bi voleo da ta "istraga ide mnogo mnogo brže".

Kecman je, pošto je nedavno smenjen, izjavio da ne zna razlog za to jer stanje bezbednosti nikada nije bilo bolje nego u poslednjih godinu dana i negirao da je do toga došlo zbog slučaja Savamala.

Vršilac direktor policije Vladimir Rebić potom je saopštio da je do te smene došlo kako bi Kecman mogao da se posveti radu u Komisiji za istraživanje ubistava novinara.

Stefanović je s premijerom Aleksandrom Vučićem prisutvovao primopredaji oklopnih vozila policiji u Nastavnom centru "Makiš".

U noći između 24. i 25. aprila maskirane nepoznate osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali, pri čemu ni MUP ni komunalna policija nisu intervenisali na poziv građana.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da su, prema njegovim informacijama, u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda.

(Beta, 06.21.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »