Društvo arhiva vesti 21.06.2016

Vučić: Osuda Miškovića predstavlja napredak u borbi protiv korupcije

Blic 21.06.2016
Nakon što je Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora, Aleksandar Vučić je u izjavi za „Blic” ocenio da je to značajan napredak u borbi protiv korupcije. - Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem sudske presude. Mogu samo da… »

PS: Ko će građanina da zaštiti od zaštitnika?

RTS 21.06.2016
Pokret socijalista je saopštio da ombudsman Saša Janković i poverenik Rodoljub Šabić "kažu da se u Srbiji teško živi, ali nam nisu rekli da je težak život posledica decenijskog rada njihovih političkih saveznika i pljačkaške privatizacije o… »

Đaci bez boda zbog štamparske greške

Večernje novosti 21.06.2016
Mnogo učenika žalilo se na ocenjivanje četvrtog zadatka u kombinovanom testu. za isto pitanje različiti odgovori u zbirci za pripremu i na testu. OSNOVNE škole "zatrpane su" juče pritužbama na ocenjivanje kombinovanog testa. Komisije za žalbe… »

Koliko građani Srbije veruju advokatima?

B92 21.06.2016
Beograd -- U Srbiji svake godine 200.000 građana angažuje advokata ili pravnog zastupnika, a četvrtina njih su nezadovoljni pruženom uslugom. Još trećina korisnika pravnih usluga nisu ni zadovoljni ni nezadovoljni dok je trećina potpuno zadovoljna… »

Sutra promenljivo oblačno i toplije vreme

Novi magazin 21.06.2016
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije, a posle podne i uveče ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja… »

Na koji način poslodavci u Srbiji ucenjuju radnike?

Gde investirati 21.06.2016
Kako bi zaštitili svoje interese, poslodavci u Srbiji sve češće pribegavaju praksi koju radnici, iako nevoljno i besno, prihvataju jer drugog izbora nemaju. Većina poslodavaca, posebno u sektoru usluga, novim radnicima najčešće traže da potpišu… »

Beograd: Popravljen kvar, voda večeras do 23

Mondo 21.06.2016
Zbog havarije u proizvodnom pogonu "Makiš" danas veliki broj potrošača u Beogradu nema vodu. Vesić: Kvar otklonjen, voda stiže večeras do 23. Foto: Petar Stojanović, MONDO Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je kvar na proizvodnom pogonu vode u… »

Privedeni posle seoske litije

Večernje novosti 21.06.2016
Na putu Klina - Peć kosovska policija uhapsila šestoricu srpskih mladića. Pevali srpske pesme i isticali zastavu. Tuča s policajcima. NA magistralnom putu Klina-Peć, nedaleko od sela Petrič, u ponedeljak popodne uhapšeno je šest srpskih mladića… »

Patrijarh Irinej: Poruke sa Krita nada i uteha svetu

Blic 21.06.2016
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je prvog radnog dana Svepravoslavnog sabora na kritu da svi očekuju rezultate i odluke ovog saborovanja koje se, kako je rekao, pre svega tiču Crkve, ali i poruke koje će biti upućene kao nada i uteha… »

AMSS: MUP da se uključi u rešavanje lažnih šlep službi na putevima Srbije

Novi magazin 21.06.2016
Automoto savez Srbije (AMSS) pozvao je večeras nadležne, prvenstveno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i preduzeće Putevi Srbije, da se uključe u rešavanje problema sa lažnim šlep-službama na svim glavnim putevima Srbije. Kako je AMSS… »