Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 21.06.2016

Vučić: Srbija dobija vladu za desetak dana

Al Jazeera 21.06.2016
Premijer Srbije kaže kako sve mora biti završeno do 3. jula, kada putuje na samit u Pariz. Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako će vlada Srbije biti formirana u narednih desetak dana, svakako prije međunarodne konferencije u Parizu… »

Tomislav Karamarko podnio ostavku

Al Jazeera 21.06.2016
Šef Hrvatske demokratske zajednice ostavku podnio na konferenciji za novinare prije sjednice Predsjedništva stranke. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko podnio je ostavku na tu dužnost. Odluku o napuštanju čela stranke… »

Video: Priveden mladić zbog 'pokušaja ubistva Trumpa'

Al Jazeera 21.06.2016
Na skupu u Las Vegasu priveden mladić jer je pokušao razoružati tajnog agenta s 'namjerom da ubije Donalda Trumpa'. Na skupu Donalda Trumpa, najizglednijeg kandidata republikanaca na predsjedničkim izborima u SAD-u, u Las Vegasu je priveden… »

Ibrahimović završava reprezentativnu karijeru

Al Jazeera 21.06.2016
Napadač nogometne reprezentacije Švedske kaže da je odluka konačna i da neće igrati za Švedsku na OI. Kapiten nogometne reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović objavio je da će se poslije Evropskog nogometnog prvenstva u Francuskoj povući iz… »

Narodna skupština RS-a odbacila odluku o popisu

Al Jazeera 21.06.2016
NSRS obavezuje predstavnike u institucijama BiH da koriste sva sredstva kako bi se poništila odluka o objavi rezultata popisa. Narodna skupština Republike Srpske odbacila je odluku o objavi rezultata popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini. Na… »

Egipat: Sud poništio odluku o poklanjanju otoka

Al Jazeera 21.06.2016
Kairo je nedavno odlučio pokloniti dva otoka u Crvenom moru Saudijskoj Arabiji, što je izazvalo nezadovoljstvo. Sud u Egiptu poništio je pomorski sporazum Kaira i Saudijske Arabije prema kojem bi ta država prepustila kontrolu nad svoja dva otoka u… »

Kazna Nogometnom savezu Mađarske zbog nereda

Al Jazeera 21.06.2016
Nogometnom savezu Mađarske izrečena kazna u iznosu 65.000 eura zbog navijačkog nasilja. Evropska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Nogometni savez Mađarske sa 65.000 eura zbog nereda koje su prouzrokovali njihovi navijači na utakmici Evropskog… »

Njemački sud odbacio žalbu Erdogana

Al Jazeera 21.06.2016
Turski lider se žalio na odluku nižeg suda i odbijanje njegove tužbe protiv direktora izdavačke kuće 'Axel Springer'. Njemački Apelacioni sud saopćio je u utorak kako je odbacio žalbu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na odluku nižeg… »

Smrtonosni napad na jordanske vojnike

Al Jazeera 21.06.2016
U eksploziji automobila bombe na granici sa Sirijom poginulo je šest, a ranjeno nekoliko jordanskih vojnika. Šest jordanskih vojnika poginulo je nakon što je automobil bomba eksplodirao blizu granice te države sa Sirijom, kazali su jordanski… »

Novi sukobi u francuskoj 'Džungli'

Al Jazeera 21.06.2016
Policija ispalila suzavac na izbjeglice i migrante u Calaisu, na sjeveru Francuske. Stotine izbjeglica i migranata sukobile su se s policijom na putu u blizini prihvatnog kampa, poznatog kao "Džungla", u gradu Calaisu, blokirajući saobraćaj u toj luci… »