Izvor: Al Jazeera/Društvo arhiva vesti 21.06.2016

Patnje raseljenih žena na Sinaju

Al Jazeera 21.06.2016
Domovi raseljenih žena su porušeni u zračnim udarima, dok su muški članovi njihovih porodica ubijeni ili uhapšeni. Piše: Mona al-Zimleut SJEVERNI SINAJ - U primitivnoj kolibi od pruća na najvišim planinskim vrhovima na jugu Sheikh Zuweide u… »

Osim: Španija i Italija favoriti i nema više autsajdera

Al Jazeera 21.06.2016
Španija ima kontinuitet, a Italija i da ne igra, bod im je siguran, kaže legendarni fudbalski stručnjak. Piše: Muhamed Bikić Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Ivica Osim EURO 2016. u Francuskoj prati iz Graza, gdje je svojevremeno vodio… »

Senat odbio oštriju kontrolu oružja

Al Jazeera 21.06.2016
Senat Sjedinjenih Američkih Država blokirao je planove za uvođenje mjera vezanih za kontrolu oružja. Nedavno masovno ubistvo u Orlandu dovelo je do intenziviranja debate i jačanja pritisaka da se pooštre zakoni o oružju, osobito nakon informacija… »

Policija opkolila selo kod Srebrenice

Al Jazeera 21.06.2016
Selo Luke kod Srebrenice od sinoć je okruženo policijom naoružanom dugim cijevima. Povratnici su uznemireni, dok prvi ljudi policije navode, kako je riječ o rutinskoj vježbi.… »

Manjine u fokusu ksenofobne kampanje za Brexit

Al Jazeera 21.06.2016
Britanci su zastrašivani kako će im imigranti oteti posao, a manjine strahuju od moguće promjene raspoloženja prema njima u slučaju Brexita. Piše: Mladen Obrenović Kampanja koja prati referendum o ostanku, odnosno izlasku Velike Britanije iz… »