Izvor: Beta arhiva vesti 21.06.2016

Lutovac blizu odluke da bude kandidat za predsednika DS

Beta 21.06.2016
Funkcioner Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će najverovatnije prihvatiti kandidaturu na izborima za novog predsednika DS, ali da treba da obavi još neke razgovore. On je, gostujući na televiziji N1, kazao da je DS-u sada… »

UEFA kaznila Mađarsku sa 65.000 evra

Beta 21.06.2016
Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas Fudbalski savez Madjarske sa 65.000 evra zbog izgreda njenih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Madjarski huligani su se pred subotnju utakmicu sa Islandom sukobili s redarima i policajcima kada… »

Srbija je po kvalitetu vazdušnog saobraćaja već u Evropi

Beta 21.06.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi. Ona je zvanično otvorila 22. poslovnicu kompanije "Fly fly… »

Suspendovana atletičarka traži blažu kaznu zbog pomoći WADA

Beta 21.06.2016
Turska atletičarka kojoj je oduzeta zlatna olimpijska medalja zbog dopinga zatražila je da joj se skrati suspenzija zato što je pomogla Svetskoj antidoping agenciji (WADA) u istrazi o korupciji u atletici. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani… »

Policija brzo smirila tuču Poljaka i Ukrajinaca

Beta 21.06.2016
Tuča i neredi na kratko su izbili u Marseju pred fudbalsku utakmicu Poljske i Ukrajine na Evropskom prvenstvu. Policija je brzo reagovala, ispalila je suzavac i uhapsila je bar dve osobe pošto su bučni navijači bacali flaše i tukli se na ulicama u… »

Kocijančić: Važno usvajanje Zakona o finansiranju Vojvodine

Beta 21.06.2016
Portparolka Evropske komisije (EK) Maja Kocijančić ocenila je danas da je važno da se što pre usvoji Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine, što je i Ustavna obaveza Srbije. Kocijančić je rekla i da mora da postoji bliska saradnja sa… »

Roma otkupila El Šaravija

Beta 21.06.2016
Italijanski fudbalski prvoligaš Roma odlučila je danas da aktivira mogućnost da otkupi napadača Stefana El Šaravija od Milana, saopšteno je danas. "Danas je zaista veliki dan za mene jer sam postao igrač Rome u svakom pogledu. Želim da se zahvalim… »

Otkrivena nova lopta za drugu fazu Evropskog prvenstva

Beta 21.06.2016
Nokaut mečevi na Evropskom prvenstvu igraće se drugačijom loptom od one koja je korišćena u mečevima prve faze, saopštila je danas Evropska fudbalska unija. UEFA je naglasila da to nije kazna za loptu "Bu žu" (Beau Jeu - lepa igra), koja je pukla… »

Održano više sastanaka sa predstavnicima Generaleksporta

Beta 21.06.2016
Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je u prethodnom periodu održalo više sastanaka sa predstavnicima radnika Generaleksporta i Internacional CG, kao i sa njihovim pravnim zastupnicima kako bi se sagledali svi pravni aspekti i mogućnosti… »

Region ide napred, ali nezaposlenost i korupcija ostaju najurgentnija pitanja

Beta 21.06.2016
Ekonomije zemalja Jugoistočne Evrope (JIE) počele su da se oporavljaju ali zemljama tog regiona predstoji još dosta posla, posebno kada je reč o nezaposlenosti i korupciji, pokazao je Balkanski barometar Saveta za regionalnu saradnju… »