Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Prijavili se na konkurs pks-a i dobili posao u austrijskoj kompaniji

BizLife 21.06.2016
Austrijska Cumtobel grupa (Zumtobel group) zaposlila je u Centru za projektovanje osvetljenja u Beogradu 14 mladih elektroinženjera i arhitekata. Plan je da u u drugoj fazi razvoja zaposli i do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te kompanije. Reč je… »

MMF izričito: Plate i penzije u Srbiji ne mogu da se povećavaju

BizLife 21.06.2016
Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je danas šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf (James Ruff). „Trenutno ne projektujemo povećanje zarada“, rekao je Ruf na konferenciji za… »

Mihajlović: Radimo na uspostavljanju letova za Kanadu i Čikago

BizLife 21.06.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi. Ona je istakla da Srbija ispunjava sve svetske i evropske standarde po pitanju vazduhoplovstva, po čemu je „priznata i poznata u… »

Preduzetnici i investitori na svetskoj Biznis konferenciji o marihuani

BizLife 21.06.2016
Foto: pixabay Treća godišnja konferencija Nacionalne asocijacije industrije kanabisa u Oklandu, okupiće 3.000 investitora i preduzetnika na ovonedeljnim seminarima, uvodnim obraćanjima i radionicama na temu toga kako uspeti u industriji kanabisa. Kako… »

Foto vest: Brazil ispred Maksija

BizLife 21.06.2016
Uoči odlaska naših sportista u Rio novinari su imali priliku da se druže sa olimpijskom šampionkom u tekvondou Milicom Mandić i reprezentativkom u streljaštvu Ivanom Anđušić Maksimović. Maxi na Cvetnom trgu, bio je odličan poligon za druženje… »

Nesreća: Petoro turista iz Slovačke poginulo kod Aleksinca

BizLife 21.06.2016
Pet osobа je poginulo, a 23 je povređeno u sаobrаćаjnoj nesreći kojа se dogodilа rаno jutros nа аuto putu Niš Beogrаd, između Aleksincа i Rаžnjа, saopštio je danas MUP. Kako se navodi do nesreće je došlo kаdа je аutobus… »

„Nova vlada za deset, najviše 12 dana“

BizLife 21.06.2016
Foto: Beta Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nova Vlada Srbije biti formirana u narednih desetak dana, odnosno do početka jula. „Vlada će biti formirana za deset, najviše 12 dana. Sve će biti gotovo pre 3. jula“, rekao je Vučić… »

Najveće posledice jučerašnjeg nevremena u Banatu i Beogradu

BizLife 21.06.2016
Foto: Pixabay Najveće posledice nevremena su na teritoriji grada Beograda i u Banatu, ali nije bilo mnogo intervencija niti dramatičnih situacija, rekao je danas pomoćnik načelnika Sektora MUP za vanredne situacije Bojan Tomić. „Što se tiče… »

Nesposobnost na delu: Vlada gasi JUP

BizLife 21.06.2016
Foto: Pixabay Vlada Srbije oduzela je Jedinici za upravljanje projektima (JUP) realizaciju kredita vrednog 305 miliona evra i novcem će ubuduće raspolagati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima na čijem čelu je Marko Blagojević, saznaju… »

Šta Vučić misli o presudi Miškoviću?

BizLife 21.06.2016
Foto: Beta Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić kaže da je presuda vlasniku „Delta holdinga“ Miroslavu Miškoviću značajan napredak u borbi protiv korupcije, piše današnji Blic. „Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem… »