Izvor: Blic arhiva vesti 21.06.2016

Očekivanja MMF: Ove godine rast BDP 2,5 odsto, izazovi - javni dug, EPS, RTB Bor i Resavica

Blic 21.06.2016
Misija MMF, predvođena Džejmsom Rufom, nakon četvrte i pete revizije stend baj aranžmana (SBA) sa Srbijom saopštava da očekuje da će u 2016. godini realan rast BDP biti 2,5 odsto, kao i da će Srbija nastaviti sa daljom finansijkom konsolidacijom… »

Slovački ministar policije avionom došao po povređene u Srbiji

Blic 21.06.2016
Robert Kalinjak, slovački ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade te zemlje, stigao je u vanrednu posetu Nišu kako bi obišao povređene u stravičnoj nesreći koja se dogodila jutros na autoputu Beograd-Niš kod Aleksinca. Kako "Blic"… »

Atentat planiran godinu dana: Hteo sam da ubijem Trampa

Blic 21.06.2016
Dvadesetogodišnji Britanac pokušao je u subotu da otme pištolj od policajca kako bi pucao na kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa tokom mitinga u Nevadi. Majkl Senford, koji je uhapšen u subotu u kazinu u Las Vegasu, priznao je da je imao… »

Kriza u Hrvatskoj: Karamarko podneo ostavku na mesto predsednika HDZ-a

Blic 21.06.2016
Tomislav Karamarko podneo je danas ostavku i na šefa trenutno najuticajnije vladajuće Hrvtske demokratske zajednice. Karamarko je u obraćanju javnosti rekao da razloga za to ima više, ali da je ključno to što je obećao stranci da će uspeti da… »

Uhapšeni muškarac iz Brisela u pojasu nosio so i biskvite

Blic 21.06.2016
Muškarac uhapšen u antiterorističkoj operaciji u tržnom centru u Briselu nosio je lažni samoubilački pojas u kome su bili so i biskviti, saopštilo je briselsko tužilaštvo. Neimenovani muškarac javio je ranije policiji da je otet i da je nateran… »

Štrbac ne očekuje nikakve obrte u odnosima Srbije i Hrvatske zbog Deklaracije

Blic 21.06.2016
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je Srni da ne očekuje spektakularne obrte u odnosima Srbije i Hrvatske nakon potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja dve zemlje. On je naveo… »

"Nismo pričali o povećanju penzija i plata, a što se struje tiče - naviknite se na korekciju cene"

Blic 21.06.2016
Plate i penzije u Srbiji u 2016. godini treba da ostanu na trenutnom nivou, a potrebno je i dodatno smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, reako je šef Misije MMF-a Džejms Ruf, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. On je dodao da se na sastanicma… »

Vučić: Osuda Miškovića predstavlja napredak u borbi protiv korupcije

Blic 21.06.2016
Nakon što je Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora, Aleksandar Vučić je u izjavi za „Blic” ocenio da je to značajan napredak u borbi protiv korupcije. - Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem sudske presude. Mogu samo da… »

Ipak neizvesno otvaranje poglavlja sa EU 30. juna

Blic 21.06.2016
Izgleda da je ipak neizvesno da će 30. juna u Briselu doći do otvaranja pregovaračkih poglavlja 23 i 24 Srbije sa Evropskom unijom. Naime, različiti izvori u Briselu dali su oprečne informacije. Dok jedni tvrde da je otvaranje poglavlja tog datuma… »

Stefanović o načelniku beogradskog ukp-a: Kecman je lošše radio, funkcija u MUP nije dedovina

Blic 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nije mešao u rad nedavno smenjenog načelnika Uprave kriminalističke policije Dragana Kecmana, dodajući da je on smenjen jer je loše obavljao posao. Odgovarajući na pitanja… »