Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Kriza u Hrvatskoj: Karamarko podneo ostavku na mesto predsednika HDZ-a

Blic 21.06.2016
Tomislav Karamarko podneo je danas ostavku i na šefa trenutno najuticajnije vladajuće Hrvtske demokratske zajednice. Karamarko je u obraćanju javnosti rekao da razloga za to ima više, ali da je ključno to što je obećao stranci da će uspeti da… »

Narodna skupština RS: Popis nezakonit, odbačena Jukićeva odluka

Blic 21.06.2016
Svi prisutni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su odbili da prihvate nezakonitu i po interese Srpske štetnu odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH. Ukoliko direktor Agencije za statistiku BiH Velimir… »

Čović se sastaje sa Ivanićem u Banjaluci: Tema ssp i popis stanovništva u BiH

Blic 21.06.2016
Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović zatražio je sastanak sa srpskim članom Predsedništva Mladenom Ivanićem, saznaje “EuroBlic”. Sastanak ce biti održan sutra u devet časova u Ivanićevom kabinetu u Banjaluci. Čović je zatražio… »

Otkrivamo: Ovo su imena Šarićevih saučesnika koji su dobili nove identitete u BiH

Blic 21.06.2016
Uhapšeni u akciji „Kruna“ omogućili su nove identitete u Bosni i Hercegovini saučesnicima Darka Šarića, jednog od najvećih narkodilera na Balkanu, i to državljaninu Bugarske Georgiu S, državljaninu Crne Gore Ediju H, državljanima Slovenije… »

U: Skoplju počeo skup "Građani dolaze po pravdu"

Blic 20.06.2016
U Skoplju su večeras počeli antivladini protesti pod motom "Građani dolaze po pravdu". Protest, koji se organizuje nakon isteka ultimatuma koji su "šareni revolucionari" dali Ustavnom sudu da se izjasni o ustavnosti Specijalnog javnog tužilaštva, a… »

Pale: Pijani upali u tuđi stan predstavljajući se kao policajci

Blic 21.06.2016
Dva muškarca, koja su se predstavila kao policijski službenici, ušli su u jedan stan na Palama zahtevajući da izvrše pretres, nakon čega su fizički i psihički maltretirali dve osobe. Lica čiji su inicijali M.L. i A.J. prijavili su policiji juče… »

Đokić: Razgovarao sam s predstavnicima “Arcelor Mittala” i oni žele kupiti akcije "Ljubije"

Blic 21.06.2016
Ministаr industrije, energetike i rudаrstvа Republike Srpske Petаr Đokić je potvrdio da je prošle sedmice ragovarao sa predstavnicima “Arselor Mitаla” koji su tom prilikom iskazali zainteresovanost da učestvuju u аktivnostimа prodаje… »

Brčko: Sa 50 medalja radi u kladionici

Blic 21.06.2016
Odbojkašica Sandra Mitrović, uprkos deset uzastopno osvojenih šampionskih titula BiH, devet pehara namenjenih pobedniku Kupa BiH i fakultetskoj diplomi iz oblasti ekonomije i menadžmenta, radi u jednoj sportskoj kladionici, prenosi radiobrčko.ba… »

Direktor firme “Elvaco” iz Bijeljine upozorava: Iz preduzeća se nezakonito izvlači novac za porodicu Bobar

Blic 21.06.2016
Generalni direktor firme „Elvaco“ iz Bijeljine Srđan Tekić upozorio je Upravni odbor ovog preduzeća da se iz njega svaki mesec izvlače velike sume novca kroz poslove sa povezanom firmom „Elvaco steel“ te zatražio da se to prijavi organima… »

Prečicom do posla: Na državne jasle i bez konkursa

Blic 21.06.2016
Javna preduzeća u RS nemaju zakonsku obavezu da raspisuju javne pozive za zapošljavanja radnika, što većina direktora koristi da primi koliko želi radnika. Zbog ove rupe u zakonu, javna preduzeća imaju prekomeran broj zaposlenih. Samo je u… »