Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

"Nismo pričali o povećanju penzija i plata, a što se struje tiče - naviknite se na korekciju cene"

Blic 21.06.2016
Plate i penzije u Srbiji u 2016. godini treba da ostanu na trenutnom nivou, a potrebno je i dodatno smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, reako je šef Misije MMF-a Džejms Ruf, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. On je dodao da se na sastanicma… »

Junker: Grčka je na dobrom putu da izađe iz krize

Blic 21.06.2016
Grčka je na dobrom putu da izađe iz krize, ali je potrebno da preuzme nadležnosti nad programom reformi koji je dogovorila sa zvaničnim kreditorima, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. "Grčka je na dobrom putu i rezultati… »

Dinar sutra na novom najnižem nivou, kurs 123,5

Blic 21.06.2016
Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,5396 dinara za evro, što će biti novi najniži nivo nacionalne valute u ovoj godini, prema podacima objavljenim na veb sajtu Narodne banke Srbije (NBS). Nacionalna… »

Petrović: Javni dug spustiti bar na ispod 60 odsto da bi se izbegla kriza

Blic 21.06.2016
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović upozorio je danas da Srbiji preti kriza javnog duga, što se izbeći njegovih značajnim sniženjem - na 60 odsto BDP-a i niže. Petrović je za B92 kazao da bi svaka sledeća kriza u svetu bila šok koji bi… »

Mihajlović: Srbija je po kvalitetu vazdušnog saobraćaja već u Evropi

Blic 21.06.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi. Ona je zvanično otvorila 22. poslovnicu kompanije "Fly fly… »

Kitarović: Predložiću Vučiću privredni forum u Osijeku

Blic 21.06.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da će predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen ove godine u Osijeku organizuje privredni forum koji bi povezao hrvatske i srpske privrednike kroz… »

Vujović: Bolji finansijski izvešštaji za manje sive ekonomije

Blic 21.06.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje, koje bi… »

MMF: danas završava posetu Srbiji

Blic 21.06.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završava danas posetu Srbiji povodom razmatranja njenih rezultata u sprovođenju stend-baj aranžmana, i u vezi s narednim, petim tromesečnim razmatranjem. Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf, počela je 9… »

Soroš: Rusija se uzdiže, dok se EU urušava

Blic 20.06.2016
Američki milijarder Džordž Soroš izjavio je danas da smatra da se Rusija uzdiže dok se Evropska unija urušava. To se, rekao je Soroš, dešava na isti način kao kada je EU počela da "cveta" u vreme kada je Sovjetski Savez počeo da se raspada… »

Sindikat: Srbiji je potreban raketni štit, ali protivgradni

Blic 21.06.2016
Sindikat "Sloga" pozvao je danas državne organe da hitno pokrenu sve potrebne mere na revitalizaciji i jačanju kapaciteta protivgradne zaštite na teritoriji čitave Srbije i da ulože značajniju sumu novca u nabavku novih sistema protivgradne zaštite… »