Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Komisije na terenu: Štete od grada u Kosjeriću milionske

Blic 21.06.2016
Komisije za procenu štete, drugi dan obilaze sva mesta u Kosjeriću koja su pretrpela razne vrste oštećenja usled nevremena koje je u nedelju popodne zahvatilo tu opštinu. Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić, izjavio je da se sutra… »

I: Novi Pazar dobio naučni klub

Blic 21.06.2016
Posle 11 gradova širom Srbije i Novi Pazar od danas ima naučni klub, mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Otvaranje klubova pokrenuo je Centar za promociju nauke iz Beograda pre… »

Heroina iz leskovca: Jedina žena doktor nauka pobedila i svoju bolest

Blic 21.06.2016
Kada je nedavno odbranila doktorsku disertaciju o uticaju hormona na gojaznost dece, Mirjana Miljković, načelnica Službe za pedijatriju u leskovaškoj bolnici, postala je i jedina žena doktorka u leskovačkom zdravstvu. Do titule doktorke nauke došla… »

Promene u Nišu: Bulatović gradonačelnik, Perišić direktor Kliničkog centra

Blic 21.06.2016
Darko Bulatović biće novi gradonačelnik Niša, potvrdio je za "Blic" izvor iz SNS-a. Kako dalje saznajemo Zoran Perišić biće novi direktor Kliničkog centra, dok će dobro proći i aktuelni većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur, jer mu se… »

Direktor Gimnazije u Pirotu dobio Orden akademske palme u rangu viteza Francuske

Blic 21.06.2016
Direktor pirotske Gimnazije Bratislav Krstić dobio je Orden Akademske palme u rangu viteza Ministarstva prosvete Francuske. Njemu i profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Pavlu Kovačeviću, ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin… »

Otvoreni sukob Dveri i SNS u čačku: Odbornici vređali, pretili i otuživali jedni druge za kriminal

Blic 21.06.2016
Poređenje odbornika opozicije sa stokom, međusobne optužbe za kriminal i finansijske malverzacije, salve uvreda i pretnje tužbama, obeležile su prvi dan novog saziva čačanske skupštine. Iako se smatralo da će se strasti smiriti kada Nova Srbija… »

SNS: i SPS podelili fotelje u Užicu: U vlast sa njima ulaze ili DSS ili radikali

Blic 21.06.2016
Uoči sutrašnje sednice Skupštine grada, na kojoj će biti izabrana vlast, jedina nepoznanica je da li će koalicioni partner SNS i SPS biti SRS sa svoja četiri ili DSS sa dva odbornika. Tu dilemu, kaže sagovornik „Blica“ upućen u pregovore, vrh… »

Posle posete kineskog predsednika: Srpski put svile pored Smedereva

Blic 21.06.2016
Poseta Smederevu kineskog predsednika Sji Đinpinga najava je novog doba bivše srpske prestonice gde sad svi čekaju da Kinezi dođu u punom broju. „Dobro nam došli, prijatelji“ - natpis je u bojama kineske zastave koji krasi ulaz u Železaru. Ni… »

Drinsko jezero puno ribe: Za dvadeset minuta izvukao tri kapitalna bucova

Blic 21.06.2016
Sportski ribolovac Miodrag Ćirić iz Malog Zvornika nastavlja da obara sopstvene rekorde pa je tako za manje od dvadeset minuta na Zvorničkom jezeru ulovio tri kapitalna primerka bucova. Kako kaže ovaj poznati varaličar, od početka godine je imao… »

Naprednjak Dimitrije Paunović novi predsednik so Nova Varoš

Blic 21.06.2016
Za novog predsednika Skupštine opštine Nova Varoš izabran je Dimitrije Paunović (SNS), načelnik Zlatiborskog okruga, a za njegovog zamenika profesor Alija Mujagić (SDP). Sekretar Skupštine je Merhila Divac. U klupama Skupštine Nove Varoši je… »