Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Ruf: O povećanju plata i penzija krajem godine

Dnevnik 21.06.2016
Šef Misije MMF-a Džejms Ruf izjavio je danas da će MMF sa Vladom Srbije o mogućem povećanju plata u javnom sektoru i penzija razgovarati krajem godine, kada dođe na red razgovor o budžetu za 2017. On je kazao da povećanje plata i penzija nije bilo… »

Gujaničić: Bez većih pomaka u poslovanju bankarskog sektora

Dnevnik 21.06.2016
Srpske banke već nekoliko godina beleže stagnaciju kreditne aktivnosti, a ni protekle godine nisu zabeležene značajnije promene u poslovanju domaćeg bankarskog sektora, izjavio je danas finansijski analitičar Nenad Gujaničić. Gujaničić je, na… »

Junker: Grčka na dobrom putu da izađe iz krize

Dnevnik 21.06.2016
ATINA: Grčka je na dobrom putu da izađe iz krize, ali je potrebno da preuzme nadležnosti nad programom reformi koji je dogovorila sa zvaničnim kreditorima, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. "Grčka je na dobrom putu i… »

Vulin: Borba protiv sive ekonomije podsticaj za preduzeća

Dnevnik 21.06.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljenih radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik. Vulin je novinarima nakon obilaska fabrike kablova TF KABLE u Zaječaru… »

Totalni udar na totalne herbicide i Monsanto?

Dnevnik 21.06.2016
Evropa bi uskoro mogla da zabrani upotrebu glifosata u poljoprivredi, a to bi značilo i proterivanje totalnih herbicida s njiva, ali posredno i udar na GMO. i multinacionalnu kompaniju Monsanto koja je glifosate i lansirala na svetsko tržište. Evropski… »

Srećan ko trošak pokrije

Dnevnik 21.06.2016
U celoj Srbiji uobičajeni ovogodišnji gradonosno oblaci, na sreću ovdašnjih paora, zaobilazili su do sada Sombor i njegov atar, pa je na oko 15.000 hektara pod pšenicom sve spremno za žetvu. Kako tvrde poljoprivrednici ako ih bude pratila sreća kao… »