Izvor: Dojče vele arhiva vesti 21.06.2016

Nove nemačke prepirke oko Rusije

Dojče vele 21.06.2016
Izjave nemačkog ministra spoljnih poslova, socijaldemokratskog političara Frank-Valtera Štajnmajera, o manevrima NATO izazvale su burne komentare političara i novinara. Štajnmajer je protiv „zveckanja oružjem.“. Nemačka Socijaldemokratska… »

Lažna sigurnost

Dojče vele 21.06.2016
Ustavni sud Nemačke odobrio je politiku Evropske centralne banke – uz određene uslove. Ali ta ona samo uljuljkuje države u lažnu sigurnost. Tržište će jednom morati da se disciplinuje, smatra Kristof Haselbah. Ustavni sud je učešće Nemačke… »

Poslanici koji će malo kome nedostajati

Dojče vele 21.06.2016
Hrvatski parlament se raspušta 15. jula – tako je odlučeno nakon pada Vlade i propalog HDZ-ovog pokušaja sastavljanja nove većine. Neodgovornost i neefikasnost dva su pojma koja se najčešće spominju uz taj saziv. Osmi saziv hrvatskog parlamenta… »

Jozu je spasilo ime

Dojče vele 21.06.2016
Stevan je svima, kojima je za oko zapalo ime Jozo, govorio da je mlađem sinu dao ime po najboljem drugu iz vojske. Da mu je Jozo, tamo u Makedoniji, bio kao brat rođeni: jedan bi za drugog život dali. Piše: Dragan Aleksić Jozo Okić, sa Korduna, iz… »

Ogromna greška

Dojče vele 21.06.2016
Za nekoliko dana Britanci će glasati o svojoj budućnosti u Evropi. U slučaju da se odluče za izlazak iz Evropske unije, to bi mogla da bude ogromna greška, smatra Barbara Vezel. Brutalno ubistvo poslanice laburista, Džo Koks samo je dno u odvratnoj… »

Nada i zakonetka

Dojče vele 21.06.2016
U arapskom svetu se s velikim interesovanjem prati predizborna kampanja u SAD. Promena vlasti u Vašingtonu uticaće na odnose SAD s arapskim svetom za koji Hilari Klinton predstavlja nadu, a Donald Tramp zakonetku. Proteklih nedelja, Demokrate su… »

Kompromis Ustavnog suda?

Dojče vele 21.06.2016
Javnost i sudovi u Evropskoj uniji već četiri godine se bave odlukama Evropske centralne banke u vezi s rešavanjem krize evra. Sada je konačno na redu da svoje mišljenje da i nemački Savezni ustavni sud. Kad sudije najvišeg nemačkog suda, Saveznog… »