Izvor: e-Novine arhiva vesti 21.06.2016

Karamarko: Politika je prljav posao

e-Novine 21.06.2016
Epifanija odlazećeg šefa HDZ-a. "Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a zbog interesa stranke i bez ikakvih pritisaka", izjavio je Tomislav Karamarko na konferenciji za novinare u središnjici stranke. "Obećao sam stranci da ću uspjeti kreirati… »

Tači razgovarao sa Federikom Mogerini

e-Novine 21.06.2016
Poseta Briselu. Predsednika Kosova Hašima Tačija dočekala je u Briselu visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Federika Mogerini. Oni su razgovarali o viznoj liberalizaciji za Kosovo i posvećenosti te zemlje očuvanju stabilnosti u… »

Rasistički fanatici podržavaju Bregzit

e-Novine 21.06.2016
Dž. K. Rouling, autorka sage “Hari Poter”. Dž.K. Rouling, autorka "Harija Potera", rekla je da je retorika tokom referenduma za Bregzit bila takva da "ružnije ne može da se seti u svom životu", pozivajući birače da odbace prikazivanje Unije kao… »

Ubi nas emancipacija

e-Novine 21.06.2016
Gledali smo, ne gledajte: „Praktična žena“, TV Prva. To je samo televizija, imate daljinski, promenite kanal - reći će svako ko ne vidi svrhu zgražavanja nad TV programom. Potpuno je jasno i očekivano da laka zabava i podilaženje najnižim… »

Kako su podizani gradovi

e-Novine 21.06.2016
Snimak istorije urbanizacije. Gradovi već hiljadama godina predstavljaju vrhunac ljudske organizacije i saradnje. Sa osnivanjem velikih gradova započinje i nova era razvoja čovečanstva. Kako je to teklo od osnivanja Eridua, prvog grada na svetu, pa… »

Clapton gost na novom albumu Stonesa

e-Novine 21.06.2016
Veliko iznenađenje. Još polovinom prošle godine legendarni gitarista Keith Richards najdugovečnijeg benda na planeti ikada najavio je da njegov The Rolling Stones planiraju da snime još jedan album, što će biti prvo studijsko ostvarenje još od… »

Serija iza koje stoji čitava logistika

e-Novine 21.06.2016
"Igra prestola" "Igra prestola" je monumentalna u svakom smislu te reči - od čitavog sveta koji je izmišljen u knjigama, pa potom i u seriji, pa sve do osećaja kako svi stalno pričaju o tome. Šesta sezona broji oko osam miliona gledalaca po epizodi… »

Teniska igrališta

e-Novine 21.06.2016
Jedna od novih Boschovih igara. Da sam u Srednjem vijeku sve bi bilo lako, sliku bih smjestio u veliki zahtjev općeg spasa: čemu služi na putu? I odgovorio. Ovako, što učiniti s jednom od novih Boschovih igara? U šetnji prolazim teniskim centrom. Ne… »

Kulturocidno smo zatrti i duhovno satrti

e-Novine 21.06.2016
Budimir Aleksić, nedremani čuvar srpskog identiteta u Crnogoraca. Stranac, ali bogme i ovdašnji građanin, koji bi se isključivo informisao iz srpskih nacionalističkih medija verovatno bi pomislio da u Crnoj Gori njene građane koji se izjašnjavaju… »

Dajte mi polugu i pomeriću UN!

e-Novine 21.06.2016
Vuk Jeremić. Ujedinjenim nacijama neophodne su promene, a za početak bi trebalo insistirati da stvari počnu da se nazivaju pravim imenima. UN neće povratiti kredibilitet ukoliko ne budemo spremni da otvoreno govorimo o svetskim problemima, u šta… »