Izvor: Glas Zapadne Srbije/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Šteta milionska, komisije na terenu

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Kosjerić - Komisije za procenu štete, drugi dan obilaze sva mesta u Kosjeriću koja su pretrpela razne vrste oštećenja usled nevremena koje je u nedelju popodne zahvatilo tu opštinu. Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić, izjavio je da se… »

Nema novca za napuštene životinje

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Užice - Iako je pre nekoliko godina počeo da se rešava problem pasa lutalica, čiji broj se stalno uvećava, Užice još uvek nema azil za napuštene životinje. U bužetu, kažu čelnici gradske vlasti, nema dovoljno novca, pa će problem pokušati da… »

Preparat budućnosti ,,Bio-stimulans“ će se proizvoditi u Pranjanima

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Gornji Milanovac, Čačak - Čačansko preduzeće "Ivjest" pokrenuće proizvodnju ,,Bio stimulansa“ preparata koji je u poljoprivredi zapadnih zemalja ušao u upotrebu pre nekoliko godina i postigao izvanredne rezultate, a koji je u Srbiji registrovan… »

Todorović preuzeo dužnost gradonačelnika od Ilića

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Čačak - Novi gradonačelnik Čačka Milun Todorović, preuzeo je jutros dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Vojislava Ilića. Ilić je prilikom primopredaje dužnosti rekao da je siguran da će Todorović, koga dugo poznaje, biti uspešniji nego… »

Jovanović u Javoru

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Ivanjica - Prethodno je nosio dres prvoligaša BSK-a, a sjajnim partijama zapao je za oko sportskom menadžmentu Javor Matisa, koji je brzo i uspešno završio pregovore za sportskim prijateljima iz Borče. "Ivanjica je sjajna za afirmaciju igrača, to… »

Veće usvojilo izveštaje preduzeća i ustanova

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Užice - Članovi Gradskog veća su, na prethodne dve sednice, utvrdili predloge izveštaja gradskih preduzeća i ustanova o poslovanju u prošloj godini. Prihvaćeni su izveštaji javnih i javno komunalnih preduzeća Direkcija za izgradnju, Bioktoš… »

Karavan “Moja Srbija” i u Čačku

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Čačak - Karavan “Moja Srbija” koji drugu godinu za redom organizuje Turistička organizacija Srbije, a koji će posetiti 14 gradova u našoj zemlji, u subotu stuže u Čačku. Direktor Turističke organizacije Čačak Dragomir Savić, izjavio je da… »

Kinezi zainteresovani za kupovinu "Budimke"

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Požega - Jedna kineska kompanija iz provincije Hebei zainteresovana je za kupovinu "Budimke" Požega i potpunu revitalizaciju iste firme, sa aktivacijom kompletne kooperantske mreže od preko 5000 gazdinstava, koji bi snabdevali "Budimku" voćem i… »

Krstom se brane od grada

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Gornji Milanovac - Meštani sela Družetići obeležili su danas seosku slavu lomljenjem slavskog kolača i osvećenjem drevnog zapisa u zaseoku Rujevac. Ovo je tradicija koja se u ovim krajevima čuva vekovima i prenosi sa kolena na koleno. "Okupili smo… »

Nagrada za najuspešnije matematičare Moravičkog okruga

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Čačak - Ove godine prvi put se dodeljuje Nagrada za najuspešnijeg matematičara osnovnoškolskog uzrasta u Moravičkom okrugu „Prof. dr Milutin Dostanić“. Nagrada se sastoji iz novčanog iznosa i diplome. Fond za dodelu nagrada, koji nosi ime… »