Izvor: iKragujevac arhiva vesti 21.06.2016

Sutra počinje prijavljivanje za upis na fakultete

iKragujevac 21.06.2016
Prijavljivanjem kandidata koje traje od sutra do 24. juna na fakultetima kragujevačkog Univerziteta počinje upis još jedne akademske godine. Polaganje prijemnih ispita biće organizovano od 29. juna do 5. jula. Prvi upisni rok završava se 20. jula… »

Raspisan konkurs za kamione smećare

iKragujevac 21.06.2016
Nazire se kraj problemima sa odnošenjem smeća u Kragujevcu. Dugo najvaljivani teneder za nabavku vozila za sakupljanje otpada, podizača i kiper kamiona, kontejnera i kanti za smeće je objavljen. Prijave za učešće na tenderu su do 5. avgusta, a kako… »

Godišnjica streljanja slovačkih vojnika

iKragujevac 21.06.2016
Polaganjem venaca kraj spomen obeležja u Šumaricama danas je obeležena 98. godišnjica od stradanja 44 slovačka vojnika, u Prvom svetskom ratu. Vence su položili ambasadorka Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekova, državni sekretar Ministarstva za… »

Vučić najavio da će učiniti sve za opstanak Fiata u Kragujevcu

iKragujevac 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fiata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa naše… »

Kineske investicije u Šumadiji

iKragujevac 21.06.2016
Svoje privredne i investicione potencijale, Kragujevac bi uskoro mogao da predstavi kineskim kompanijama i posredstvom Kancelarije za inostrane poslove Šiana, sa kojim je prošle nedelje potpisan sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa dva grada… »

Obaveštenje: Privremena izmena režima saobraćaja na ovim deonicama

iKragujevac 21.06.2016
Zbog neophodnih radova u Ulici Dušana Đorđevića uveden je privremeni režim saobraćaja koji će važiti do 10. jula. Do ovog datuma linija javnog gradskog prevoza Petrovac-Ždraljica biće skraćena i vozila će saobraćati do raskrsnice ulica… »

Sindikat Fiata u petak se sastaje sa Vučićem

iKragujevac 21.06.2016
Samostalni sindikat kompanije Fiat Krajsler automobili Srbija (FCA Srbija ) saopštio je da je za petak, 24. jun, zakazan sastanak s mandatarom za sastav vlade Aleksandrom Vučićem, na kome će zatražiti podršku kako bi pronašli rešenje za dugoročno… »

Kragujevac domaćin sportskih igara mladih Srbije

iKragujevac 21.06.2016
Kragujevac je danas bio grad-domaćin Sportskih igara mladih Srbije 2016, koje se organizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta RS, uz tehničku podršku Gradskog saveza školskog sportskog društva. Sportske igre… »

Izložba plakata studenata FILUM-a

iKragujevac 21.06.2016
Večeras, u 20 sati, u Kontakt galeriji SKC-a biće otvorena izložba plakata studenata katedre za Grafički dizajn FILUM-a, pod nazivom „Dobar glas“. Izložbu će otvoriti Slobodan Štetić, red. profesor. Publika će izložbu moći da pogleda do 10… »

Kragujevački Orkestar harmonika nastupiće danas na Đačkom trgu

iKragujevac 21.06.2016
Kragujevački Orkestar harmonika nastupiće na Đačkom trgu 21. juna povodom Svetskog dana muzike. Članovi jednog od najboljih svetskih orkestara akordionista predstaviće se brojnim nastupima tokom dana, kao i neformalnim razgovorima i druženjem sa… »