Izvor: iKragujevac/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Sutra počinje prijavljivanje za upis na fakultete

iKragujevac 21.06.2016
Prijavljivanjem kandidata koje traje od sutra do 24. juna na fakultetima kragujevačkog Univerziteta počinje upis još jedne akademske godine. Polaganje prijemnih ispita biće organizovano od 29. juna do 5. jula. Prvi upisni rok završava se 20. jula… »

Raspisan konkurs za kamione smećare

iKragujevac 21.06.2016
Nazire se kraj problemima sa odnošenjem smeća u Kragujevcu. Dugo najvaljivani teneder za nabavku vozila za sakupljanje otpada, podizača i kiper kamiona, kontejnera i kanti za smeće je objavljen. Prijave za učešće na tenderu su do 5. avgusta, a kako… »

Godišnjica streljanja slovačkih vojnika

iKragujevac 21.06.2016
Polaganjem venaca kraj spomen obeležja u Šumaricama danas je obeležena 98. godišnjica od stradanja 44 slovačka vojnika, u Prvom svetskom ratu. Vence su položili ambasadorka Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekova, državni sekretar Ministarstva za… »

Vučić najavio da će učiniti sve za opstanak Fiata u Kragujevcu

iKragujevac 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fiata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa naše… »

Kineske investicije u Šumadiji

iKragujevac 21.06.2016
Svoje privredne i investicione potencijale, Kragujevac bi uskoro mogao da predstavi kineskim kompanijama i posredstvom Kancelarije za inostrane poslove Šiana, sa kojim je prošle nedelje potpisan sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa dva grada… »

Obaveštenje: Privremena izmena režima saobraćaja na ovim deonicama

iKragujevac 21.06.2016
Zbog neophodnih radova u Ulici Dušana Đorđevića uveden je privremeni režim saobraćaja koji će važiti do 10. jula. Do ovog datuma linija javnog gradskog prevoza Petrovac-Ždraljica biće skraćena i vozila će saobraćati do raskrsnice ulica… »

Sindikat Fiata u petak se sastaje sa Vučićem

iKragujevac 21.06.2016
Samostalni sindikat kompanije Fiat Krajsler automobili Srbija (FCA Srbija ) saopštio je da je za petak, 24. jun, zakazan sastanak s mandatarom za sastav vlade Aleksandrom Vučićem, na kome će zatražiti podršku kako bi pronašli rešenje za dugoročno… »

Ne kupajte se na neuređenim plažama

iKragujevac 21.06.2016
Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovna vozila ne koriste u blizini obale. Kikoš je upozorio da se broj utopljenika… »

Oboren pešak u ulici Nikole Pašića

iKragujevac 21.06.2016
U toku jučerašnjeg dana dogodila se saobraćajna nezgoda u 13h i 44min u ul. Nikole Pašića, u kojoj je povređen pešak, muškarac star oko 70 godina, koji je zadobio povredu nadlaktice. Pored toga ekipe HMP u toku jučerašnjeg dana intervenisale su… »