Izvor: Jug press arhiva vesti 21.06.2016

Na prvoj sednici pare za gradsku slavu

Jug press 21.06.2016
VRANJE U Vranju je održana prva sednica Gradskog veća nakon konstituisanja nove vlasti, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Na konferenciji za novinare gradonačelnik je rekao da je usvojen predlog Poslovnika Gradskog veća… »

Zamena vodovodnih cevi u Bulevaru oslobodjenja

Jug press 21.06.2016
LESKOVAC U toku su radovi na zameni vodovodne mreže na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu. U ovom delu grada vodovodna mreža će biti rekonstruisana u dužini od 652 metra, od ukupne dužine bulevara koja iznosi 1.021 metar. Vrednost ove investicije je… »

Zamagljivanje protiv komaraca u Leskovcu

Jug press 21.06.2016
LESKOVAC Gradska uprava za zaštitu životne sredine obaveštava građane i Pčelarska društva da će se vršiti suzbijanje odraslih formi komaraca zamagljivanjem 22.06.2016. godine. sa početkom u 18 časova. Zamagljivanje će se vršiti po utvrdjenoj… »

Žugić razrešen, dvojica kandidata za naslednika

Jug press 21.06.2016
LESKOVAC-BEOGRAD Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razrešio je danas dužnosti dosadašnjeg načelnika Policijske uprave Leskovca Vladimira Žugića i tako prihvatio njegov zahtev za razrešenje, saznaje JUGpress . Žugić je zahtev za… »

Sindikati: Reforme pogubne po kulturu

Jug press 21.06.2016
BEOGRAD Pored obećanja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave datog sindikatima da će u procesu uređenja sistema plata tokom reforme javnog sektora biti otklonjenjni postojeći nedostaci, novi predlog Uredbe o izmenama uredbe o… »

Dani višanja u Lipovici

Jug press 21.06.2016
LESKOVAC U selu Lipovica danas je održana već tradicionalna manifestacija ”Dani višnje -Lipovica 2016”. Manifestaciju organizuje Agencije za lokalni ekonomski razvoj(ALER). Direktor ALER-a Bojan Tojaga rekao je da se ta agencija, izmejdu ostalog… »

Hamlet bez reči

Jug press 21.06.2016
VRANJE Na Petom međunarodnom festivalu pantomime – “Phantomfest”, koji će biti održan u Vranju 24. i 25. juna, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, na znakovnom jeziku izvešće premijeru predstave “Hamlet” u režiji… »

Medvedja : Nema novih slučajeva “Kvrgave kože”

Jug press 21.06.2016
MEDVEDJA Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić rekao je za JUGpress da na teritoriji te opštine proteklih dana nije bilo novih slučajeva oboljevanja stoke od bolesti „kvrgava koža“. „Ekipe veterinara su obišle proteklih dana 49… »

DSS o Sunačanoj dolini i kamerama za sever Kosova

Jug press 21.06.2016
KOSOVSKA MITROVICA Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije saopštio je da „u potpunosti podržava izgradnju naselja za povratak interno raseljenih Srba sa Kosova i Metohije u organizaciji Vlade Republike Srbije“ ali ukazuje da „oko gradnje… »

Kosovo sastavni deo Srbije al dozvolu za ulazak daje Priština

Jug press 21.06.2016
ROPOTOVO Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je sinoć u Ropotovu kod Raniluga da Kosovo i Metohija “ jeste i da će uvek biti sastavni deo Srbije i deo duhovnog i istorijskog bića srpskog naroda”. On je u Ropotovu otvorio… »