Izvor: Južne vesti arhiva vesti 21.06.2016

Planinari s juga na krovu Evrope

Južne vesti 21.06.2016
Niš Dubok sneg i loše vreme na Alpima na granici Francuske i Italije 19. juna savladalo je samo 14 od stotinu planinara, a među onima koji su poboli zastavu na 4.809 metara visok Mon Blan je i petočlana srpska ekspedicija, članovi planinarskih… »

Demokrate traže da im "preletači" vrate mandate

Južne vesti 21.06.2016
Vladičin Han Nakon prelaska u SNS svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke izabranih na nedavnim lokalnim izborima i formiranja vlasti u Vladičinom Hanu, lokalni DS zatražio je da ti odbornici vrate mandate stranci. Demokrate u saopštenju… »

Ko će voditi niški SNS?

Južne vesti 21.06.2016
Niš Ni posle više od godinu dana otkako je raspušten Gradski odbor SNS ne zna se ko će upravljati tom partijom u Nišu. Kao mogući kandidat se pominje čak i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović. Kada bi u kladionicama postojala mogućnost… »

Niški lutkari zbog vrućina kolabiraju na sceni

Južne vesti 21.06.2016
Niš Iako ovih dana Lutkarsko pozorište proslavlja 58. rođendan, senku na uspešnu sezonu i veliki broj nagrada “bacaju” uslovi u kojima su glumci prinuđeni da rade. Sala bez klimatizacije, dotrajale stolice, loš krov i pokvarene instalacije… »

Preminuo nekadašnji rektor Momčilo Dimitrijević

Južne vesti 21.06.2016
Niš Nekadašnji rektor Univerziteta u Nišu i dekan Pravnog fakulteta Momčilo Dimitrijević preminuo je juče u 97. godini života. Ovaj redovni profesor u penziji rođen je 1920. u Vinkovcima, Gimnaziju završio u Nišu, na Pravnom fakultetu u Beogradu… »

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Južne vesti 21.06.2016
Aleksinac Niš Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa noćas izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se… »

Niškom legionaru srebro na Evropskom prvenstvu

Južne vesti 21.06.2016
Niš Član kluba Legionari iz Niške Banje Milan Grozdanović osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u “powerliftingu” održanom minulog vikenda u mađarskom gradu Đula. Ukupna podignuta težina od 570 kilograma među seniorima do 75… »

Milutinović ponovo na čelu Opštine Crveni Krst

Južne vesti 21.06.2016
Niš Niška Opština Crveni Krst trebalo bi sutra da konstituiše parlament, a na njegovom čelu će najverovatnije opet biti Zoran Stojković. Kada se izabere gradonačelnik Niša, tada bi i Miroslav Milutinović, kako sam kaže, trebalo da zaduži novi… »

Bez spasilaca na kupalištima u Jablaničkom okrugu

Južne vesti 21.06.2016
Leskovac Kupališna sezona na rekama i jezerima u Jablaničkom okrugu i ove godine odvijaće se uglavnom bez spasilačkih ekipa. Iako su ova kupališta veoma posećena, kupači su, u slučaju opasnosti, prepušteni sami sebi i hrabrosti iskusnijih… »

Šest zlata i tri pehara za kik-boksere Niša

Južne vesti 21.06.2016
Niš Na Prvenstvu centralne Srbije u “low kick” disciplini u Vlasotincu Kik-boks klub Niš ponovo je zabeležio odlične rezultate budući da su takmičari ovog kluba osvojili 6 zlata, 2 srebra i 1 bronzu, kao i pehar za najbolji tim, seniora i… »