Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Planinari s juga na krovu Evrope

Južne vesti 21.06.2016
Niš Dubok sneg i loše vreme na Alpima na granici Francuske i Italije 19. juna savladalo je samo 14 od stotinu planinara, a među onima koji su poboli zastavu na 4.809 metara visok Mon Blan je i petočlana srpska ekspedicija, članovi planinarskih… »

Demokrate traže da im "preletači" vrate mandate

Južne vesti 21.06.2016
Vladičin Han Nakon prelaska u SNS svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke izabranih na nedavnim lokalnim izborima i formiranja vlasti u Vladičinom Hanu, lokalni DS zatražio je da ti odbornici vrate mandate stranci. Demokrate u saopštenju… »

Ko će voditi niški SNS?

Južne vesti 21.06.2016
Niš Ni posle više od godinu dana otkako je raspušten Gradski odbor SNS ne zna se ko će upravljati tom partijom u Nišu. Kao mogući kandidat se pominje čak i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović. Kada bi u kladionicama postojala mogućnost… »

Preminuo nekadašnji rektor Momčilo Dimitrijević

Južne vesti 21.06.2016
Niš Nekadašnji rektor Univerziteta u Nišu i dekan Pravnog fakulteta Momčilo Dimitrijević preminuo je juče u 97. godini života. Ovaj redovni profesor u penziji rođen je 1920. u Vinkovcima, Gimnaziju završio u Nišu, na Pravnom fakultetu u Beogradu… »

Milutinović ponovo na čelu Opštine Crveni Krst

Južne vesti 21.06.2016
Niš Niška Opština Crveni Krst trebalo bi sutra da konstituiše parlament, a na njegovom čelu će najverovatnije opet biti Zoran Stojković. Kada se izabere gradonačelnik Niša, tada bi i Miroslav Milutinović, kako sam kaže, trebalo da zaduži novi… »

Bez spasilaca na kupalištima u Jablaničkom okrugu

Južne vesti 21.06.2016
Leskovac Kupališna sezona na rekama i jezerima u Jablaničkom okrugu i ove godine odvijaće se uglavnom bez spasilačkih ekipa. Iako su ova kupališta veoma posećena, kupači su, u slučaju opasnosti, prepušteni sami sebi i hrabrosti iskusnijih… »

Više mesta "na budžetu" na tehničkim fakultetima

Južne vesti 21.06.2016
Leskovac Niš Vranje Maturanti koji žele da nastave školovanje na jednom od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu, odlukom Vlade Republike Srbije, na raspolaganju imaju 3.098 mesta "na budžetu" i 1.700 za samofinansiranje. Najviše mesta za one koji će… »

Ženama žrtvama nasilja fali podrška i kod nas i u Evropi

Južne vesti 21.06.2016
Niš Da Evropa još ne pruža odgovarajuću podršku ženama žrtvama nasilja, ali da Srbija u toj oblasti dodatno zaostaje ističu iz organizacije "Žene protiv nasilja" i mreže "Žene protiv nasilja Evrope". Srbija nema SOS telefon dostupan non-stop… »