Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Karamarko dao ostavku: Posle neuspeha vlade, otišao sa funkcije šefa HDZ

Kurir 21.06.2016
Tomislav Karamarko podneo je danas ostavku i na mesto šefa trenutno najuticajnije vladajuće Hrvatske demokratske zajednice. Karamarko je u obraćanju javnosti rekao da razloga za to ima više, ali da je ključno to što je obećao stranci da će uspeti… »

Skupština Makedonije: Bez opoziva Ivanova, predlog podržalo samo 35 poslanika

Kurir 21.06.2016
Skupština Makedonije danas je većinom glasova odbacila zahtev opozicione Socijaldemokratske stranke za opoziv predsednika države Đorđa Ivanova. Posle višednevne rasprave, socijaldemokrate nisu uspele da obezbede dvotrećinsku većinu za opoziv… »

Albanci i bošnjaci nezadovoljni crnogorskim rečnikom: CANU spremna da ispravi sve sporne reči

Kurir 21.06.2016
Crnogorska akademija nauka i umetnosti (CANU) spremna je da u Rečniku crnogorskog književnog i narodnog jezika ispravi sve sporne reči, poručila je danas predsednica Saveta za izradu Rečnika Tatjana Bečanović, navodeći da je poslednja namera… »

Lažni policajci pljačkali po palama: Izvršili pretres stana i pokrali telefone

Kurir 21.06.2016
Policijski službenici Stanice javne bezbednosti Pale lišili su slobode V.P. i S.J., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo Lažno predstavljanje i krivično delo Teška krađa. M.L. i A.J. prijavili su juče policijskoj stanici… »

Prilika za posao: Slovenija traži radnike, minimalna plata 784 evra

Kurir 21.06.2016
Broj nezaposlenih u Sloveniji je, prema podacima Državnog zavoda za zapošljavanje, u maju ove u odnosu na isti mesec prošle godine smanjen za devet odsto. Krajem maja na evidenciji je bilo prijavljeno 102.000 ljudi koji traže posao, što je tri odsto… »

Skandal u BiH: Po povratku sa sirijskog ratišta džihadisti se leče u državnim bolnicama

Kurir 21.06.2016
Sirijac Abdulah Nakami, koji ima državljanstvo BiH i koji je nastanjen u Travniku, još pre nekoliko meseci vratio se sa sirijskog ratišta, gde je ranjen i odmah je operisan u jednoj javnoj medicinskoj ustanovi u Sarajevu, posle čega ga niko nije… »

(Video) Iznenađenje u amfiteatru: Zeničanin zaprosio devojku na odbrani diplomskog

Kurir 21.06.2016
Anes Oparić iz Zenice odlučio je da na odbrani diplomskog rada njegove devojke izvadi prsten i zaprosi je. Sve je, kako priča, uspeo da isplanira u dogovoru sa dekanom Politehničkog fakulteta u Zenici i predmetnim profesorom. Nakon što je njegova… »

Petrov o ostavci Karamarka: Jedan čovek ne čini stranku

Kurir 21.06.2016
Božo Petrov, čelnik Mosta i tehnički potpredsednik hrvatske Vlade, obratio se javnosti povodom ostavke Tomislava Karamarka na mesto predsednika HDZ-a. "To je bilo za očekivati s obzirom na sve procese koji su trajali u poslednjih mesec i po dana… »

(Video) Najmasovnije okupljanje u Skoplju: Učesnici Šarene revolucije obojili i zgradu Sobranja

Kurir 21.06.2016
U Skoplju su održani do sada najmasovniji protesti, a učesnici "Šarene revolucije" polomili su prozore na Ministarstvu pravde i obojili zgradu Sobranja. Pokušaj demonstranata da sruše spomenik Prometeju, nije uspeo, ali je došlo do međusobnog… »

Raspušten parlament: Sabor je debilana i Diznilend, poslanicima je mesto u paklu!

Kurir 21.06.2016
Pojedini zastupnici tvrdili su da je Sabor dotakao dno, da su ga pretvorili u cirkus, dok su ga drugi poredili sa devetim krugom pakla. ZAGREB - Članovi hrvatskog Sabora sa 137 glasova „za“ i dva glasa „protiv“ doneli su juče odluku o… »