Izvor: N1 Info arhiva vesti 21.06.2016

Nova Vlada će biti formirana do 3. jula

N1 Info 21.06.2016
Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nova Vlada Srbije biti formirana u narednih desetak dana, odnosno do početka jula. "Vlada će biti formirana za deset, najviše 12 dana. Sve će biti gotovo pre 3. jula", rekao je Vučić novinarima u… »

Autobus sleteo s auto-puta kod Aleksinca, petoro poginulo

N1 Info 21.06.2016
Pet osoba je poginulo kada je slovački autobus sa turistima sleteo sa auto-puta Beograd-Niš kod Aleksinca. Sedmoro povređenih zadržano je na lečenju u Kliničkom centru u Nišu i u Opštoj bolnici u Aleksincu. MUP je saopštio da je do nesreće… »

Tomislav Karamarko podneo ostavku

N1 Info 21.06.2016
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko podneo je ostavku na tu funkciju, samo dva meseca pošto je ponovo izabran za lidera najveće parlamentarne stranke. "Podnosim ostavku, jer sam obećao stranci da ću uspeti da formiram… »

Savet ministara EU: Neizvesno otvaranje poglavlja 30. juna

N1 Info 21.06.2016
Mali su izgledi da se međuvladina konferencija EU i Srbije održi 30. juna i na njoj otvore poglavlja 23. i 24. o vladavini prava i temeljnim slobodama u pregovorima o članstvu, jer Hrvatska još nije sasvim odustala od ranijih zahteva Beogradu, a… »

Lutovac: Blizu sam odluke da budem kandidat za lidera DS-a

N1 Info 21.06.2016
Funkcioner Demokratske stranke Zoran Lutovac kaže da je blizu konačne odluke da prihvati kandidaturu za novog predsednika te stranke. Lutovaca će za kandidata predložiti Ivan Vujačić, ali i još nekoliko članova DS među kojima je i ministarska iz… »

Skupština RS odbacila odluku o popisu stanovništva

N1 Info 21.06.2016
Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da ne prihvati odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o metodologiji obrade podataka popisa stanovništva, ocenivši je kao nezakonitu i štetnu po interese Republike Srpske… »

Kvar na "Makišu" saniran, voda stiže do 23 časa

N1 Info 21.06.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je kvar na proizvodnom pogonu vode u Makišu saniran posle 15 časova i da se stabilizacija snabdevanja vodom očekuje do 23 časa, saopštio je Beoinfo. "Kvar čije je otklanjanje bilo predviđeno do sutra u… »

Slovački ministar: Turisti će letom biti vraćeni iz Niša

N1 Info 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Slovačke Robert Kalinjak izjavio je da će tokom večeri svi turisti iz Slovačke i Češke, osim slovačke državljanke koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, vanrednim letom… »

Đurić traži hitno oslobađanje šestoro Srba

N1 Info 21.06.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio maltretiranje šestoro Srba iz opštine Klina i zahteva njihovo hitno oslobađanje, saopšteno je iz Kancelarije. Šestoro Srba privedeno je juče na putu… »

Nevreme u Kosjeriću nanelo štetu od više miliona evra

N1 Info 21.06.2016
Nevreme koje je u nedelju popodne zahvatilo opštinu Kosjerić nanelo je, prema prvim procenama, štetu od više miliona evra, izjavio je za FoNet predsednik opštine Milijan Stojanić. "Komisije su već drugi dan na terenu i do sada smo obišli 90 od oko… »