Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Tomislav Karamarko podneo ostavku

N1 Info 21.06.2016
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko podneo je ostavku na tu funkciju, samo dva meseca pošto je ponovo izabran za lidera najveće parlamentarne stranke. "Podnosim ostavku, jer sam obećao stranci da ću uspeti da formiram… »

Skupština RS odbacila odluku o popisu stanovništva

N1 Info 21.06.2016
Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da ne prihvati odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o metodologiji obrade podataka popisa stanovništva, ocenivši je kao nezakonitu i štetnu po interese Republike Srpske… »

Slovački ministar: Turisti će letom biti vraćeni iz Niša

N1 Info 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Slovačke Robert Kalinjak izjavio je da će tokom večeri svi turisti iz Slovačke i Češke, osim slovačke državljanke koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, vanrednim letom… »

Tači sa Šulcom i Mogerini u Briselu o viznoj liberalizaciji

N1 Info 21.06.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači je u Briselu, u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom o liberalizaciji viza, ocenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i da očekuje odluku evropskih institucija o njihovom ukidanju. "Kosovo je… »

Grabar-Kitarović: Predložiću Vučiću ekonomski forum

N1 Info 21.06.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će mandataru za sastav Vlade Srbije predložiti da se na jesen u Osijeku organizuje ekonomski forum koji bi povezao hrvatske i srpske privrednike kroz malograničnu i prekograničnu saradnje i… »

U BiH uhapšeno šest osoba zbog ratnog zločina

N1 Info 21.06.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, juče i rano jutros na području opština Kostajnica i Novi Grad uhapsile šest osoba zbog ratnog zločina. Uhapšeni su M. B. (58), N. B… »

Puhovski: Deklaracija Srbije i Hrvatske - prazan tekst

N1 Info 21.06.2016
Gosti Pressinga Žarko Puhovski i Aleksandar Popov saglasni su da je deklaracija koju su juče potpisali Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović samo jedan od papira koji nabraja probleme dve zemlje. Puhovski kaže da je to prazan tekst, a Popov… »

Policija radi na otkrivanju osobe koja je pretila Kesiću

N1 Info 21.06.2016
Policija je u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović. "Kesića smo zvali istoga dana i kontaktirali smo ga povodom jedne od… »

Janković: U Srbiji je najugroženiji običan građanin

N1 Info 21.06.2016
Najugroženiji u Srbiji je običan građanin, koji se oseća obespravljeno, istakao je Saša Janković rečenicu iz godišnjeg izveštaja zaštitnika građana za 2015. godinu, povodom kojeg je danas u Palati Srbija organizovana debata. "Svakom od nas… »

Makedonska skupština odbila predlog za smenu Ivanova

N1 Info 21.06.2016
Makedonska skupština odbacila je inicijativu opozicije za opoziv predsednika države Đorđa Ivanova zbog kontroverzne odluke o aboliciji 56 političara i njihovih saradnika. Za predlog da bude pokrenut postupak za opoziv Ivanova glasalo je 35 poslanika… »