Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Savić: Povećanje cene struje zavisi od reformi u EPS-u

N1 Info 21.06.2016
"Srbija ima najnižu cenu električne energije i mogla bi da povećava, sa ekonomske strane. Sa druge strane to bi moglo da stvori pogrešan utisak u EPS-a da ne treba da se radi na reformi. Ključna je racionalizacija u tom preduzeću", kaže predsednik… »

Skat: Šabac ima potencijal

N1 Info 21.06.2016
Šabac ima sve uslove da postane jedna od privredno najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji, poručio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skat prilikom posete tom gradu. On se sastao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, koji mu je… »

Poseta MMF: Koji izazovi su još pred Beogradom?

N1 Info 21.06.2016
MMF iz Beograda odlazi "veoma zadovoljan" učinjenim. Prolaznu ocenu aktuelna Vlada - dobila je za uspešnu fiskalnu konsolidaciju i vidljiv ekonomski rast. Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je šef misije… »

Svaka druga osoba iz regiona želi da ode odavde

N1 Info 21.06.2016
Ekonomije zemalja Jugoistočne Evrope (JIE) počele su da se oporavljaju ali pred njima je još dosta posla, posebno kada je reč o nezaposlenosti i korupciji, pokazao je Balkanski barometar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) za 2016. godinu koji je… »

Tender dana: EPS prodaje 99 polovnih vozila

N1 Info 21.06.2016
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je javni poziv za prodaju 99 polovnih motornih vozila, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 30. jun. Kako je navedeno u pozivu za prodaju, pravo učešća na oglasu imaju pojedinci i preduzeća… »

Zajednički privredni forum Hrvatske i Srbije u Osijeku?

N1 Info 21.06.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će srpskom premijeru Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen u Osijeku organizuje privredni forum koji bi povezao hrvatske i srpske privrednike kroz malograničnu i prekograničnu… »

Vučić: Učinićemo sve za ostanak i opstanak Fijata

N1 Info 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fijata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa… »