Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Vučić najavio da će učiniti sve da 'Fijat' opstane

Nova ekonomija 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fijata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa… »

Džejms Ruf: Plate i penzije se ne mogu povećavati

Nova ekonomija 21.06.2016
Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je danas šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf. "Trenutno ne projektujemo povećanje zarada", rekao je Ruf na konferenciji za novinare u Vladi… »

Vučić: Presuda Miškoviću napredak u borbi protiv korupcije

Nova ekonomija 21.06.2016
Presuda vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću je značajan napredak u borbi protiv korupcije, smatra mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić. "Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem sudske presude, mogu samo da kažem da je… »

MMF: Napredak u fiskalnoj konsolidaciji, ali treba još raditi

Nova ekonomija 21.06.2016
Dobri rezultati ekonomskog programa Srbije se nastavljaju i srpske vlasti i dalje postižu napredak u fiskalnoj konsolidaciji, ali još postoje izazovi koje treba prevazići radi trajnog poboljšanja fiskalne situacije i kako bi Srbija beležila viši… »

Na berzi se danas dosta trgovalo državnim dužničkim hartijama

Nova ekonomija 21.06.2016
Trgovački dan na Beogradskoj berzi danas je obeležilo solidno trgovanje državnim dužničkim hartijama, uz blagi oporavak oba berzanska indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 259,28 miliona dinara (2,1 milion evra). Indeks BELEX15 prekinuo… »

Prošle nedelje se najviše trgovalo kupusom i paradajzom

Nova ekonomija 21.06.2016
Na Veletržnici Beograd trgovalo se prošle nedelje sa ukupno 2.516 tona robe, najviše kupusom, koji je potisnuo paradajz sa prve pozicije po obimu trgovanja. Višnja je drugu sedmicu uzastopno oborila sopstveni rekord, sa prometom teškim 52 tone, što… »

Radnici Geneksa protestuju ispred Vlade Srbije

Nova ekonomija 21.06.2016
Članovi Udruženja radnika, penzionera i bivših radnika kompanije "Generaleksport" i "Internacional CG" protestuju danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu tražeći od madatara Vlade Aleksandra Vučića da primi predstavnike udruženja. "Juče smo… »

Soroš: U slučaju Bregzita, vrednost funte pada za 20 odsto

Nova ekonomija 21.06.2016
Američki milijarder Džordž Soroš, tvrdi da bi, ako Britanci budu glasali za izlazak iz EU, to će izazvati veći pad vrednosti funte nego što je bilo 1992. godine. Taj dan 1992. godine je u istoriji Britanije označen kao "crna sreda", a Soroš se… »

Prodata cela emisija državnih zapisa vrednih 75 miliona evra

Nova ekonomija 21.06.2016
Uprava za javni dug prodala je juče celu emisiju pedesettronedeljnih državnih zapisa denominovanih u evrima, vrednih 75 miliona evra. Ukupan obim tražnje iznosio je 96,74 miliona, odnosno 128,99 odsto obima emisije, a realizovano je svih 75.000 komada… »

Vujović: MMF kaže da imamo malo rezultata u borbi protiv sive ekonomije

Nova ekonomija 21.06.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje, koje bi… »