Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Džejms Ruf: Plate i penzije se ne mogu povećavati

Nova ekonomija 21.06.2016
Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je danas šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf. "Trenutno ne projektujemo povećanje zarada", rekao je Ruf na konferenciji za novinare u Vladi… »

MMF: Napredak u fiskalnoj konsolidaciji, ali treba još raditi

Nova ekonomija 21.06.2016
Dobri rezultati ekonomskog programa Srbije se nastavljaju i srpske vlasti i dalje postižu napredak u fiskalnoj konsolidaciji, ali još postoje izazovi koje treba prevazići radi trajnog poboljšanja fiskalne situacije i kako bi Srbija beležila viši… »

Na berzi se danas dosta trgovalo državnim dužničkim hartijama

Nova ekonomija 21.06.2016
Trgovački dan na Beogradskoj berzi danas je obeležilo solidno trgovanje državnim dužničkim hartijama, uz blagi oporavak oba berzanska indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 259,28 miliona dinara (2,1 milion evra). Indeks BELEX15 prekinuo… »

Prošle nedelje se najviše trgovalo kupusom i paradajzom

Nova ekonomija 21.06.2016
Na Veletržnici Beograd trgovalo se prošle nedelje sa ukupno 2.516 tona robe, najviše kupusom, koji je potisnuo paradajz sa prve pozicije po obimu trgovanja. Višnja je drugu sedmicu uzastopno oborila sopstveni rekord, sa prometom teškim 52 tone, što… »

Prodata cela emisija državnih zapisa vrednih 75 miliona evra

Nova ekonomija 21.06.2016
Uprava za javni dug prodala je juče celu emisiju pedesettronedeljnih državnih zapisa denominovanih u evrima, vrednih 75 miliona evra. Ukupan obim tražnje iznosio je 96,74 miliona, odnosno 128,99 odsto obima emisije, a realizovano je svih 75.000 komada… »

Vujović: MMF kaže da imamo malo rezultata u borbi protiv sive ekonomije

Nova ekonomija 21.06.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje, koje bi… »

Miletić: Ove i iduće godine fokus na malim i srednjim firmama

Nova ekonomija 21.06.2016
Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić istakao je da će ne samo ove godine, koja je proglašena "Godinom preduzetništva", već i iduće godine fokus biti posvećen malim i srednjim preduzećima. Miroslav Miletić je ocenio da je u prvih… »

Američka 'The Sanford Group' želi da ulaže u srpsku poljoprivredu

Nova ekonomija 21.06.2016
Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković ugostio je juče, u skupštinskom Domu, predstavnike američke kompanije "The Sanford Group", koji su pokazali spremnost da investiraju u Srbiju, posebno u poljoprivredu. "Visoki… »

Fabrika cementa i Staklara Paraćin žele prugu Paraćin - Stari Popovac

Nova ekonomija 21.06.2016
Fabrika cementa "CRH Srbija" Veliki Popovac kod Paraćina i Srpska fabrika stakla Paraćin zainteresovani su za prugu Paraćin - Stari Popovac, koju su "infrastrukture Železnice Srbije", ponudile na upravljanje opštini Paraćin. Opština traži sastanak… »

Samostalni sindikat poštanskih radnika danas započeo štrajk

Nova ekonomija 21.06.2016
Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije započeo je danas štrajk zbog visine zarada, uskraćivanja prava na godišnje odmore i načina rešavanja stambenih pitanja zaposlenih. Samostalni sindikat poštanskih radnika navodi da je uprkos pritiscima… »