Izvor: OK radio arhiva vesti 21.06.2016

Poginuli turisti iz Slovačke

OK radio 21.06.2016
Pet osoba je pogonulo u udesu koji se dogodio u utorak ujutru u mestu Bobovište na auto putu Niš - Beograd, između Aleksinca i Ražnja, saopštio je MUP. Do nesreće je došlo kada je autobus slovačkih registarskih oznaka sleteo s kolovoza. Direktor… »

Predejančanin i Nišlije na vrhu Evrope!

OK radio 21.06.2016
Planinar Zoran Pavlović i njegove kolege iz planinarskog kluba „Mosor“ osvojili su vrh Alpa i čuveni Mon Blan. Samo 14 od stotinu planinara 19. juna osvojilo je krov Evrope na 4.809 metara, a među njima i petočlana srpska ekspedicija. Nišlija… »

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

OK radio 21.06.2016
Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro… »

Prva sednica novog Gradskog veća

OK radio 21.06.2016
U utorak je održana prva sednica Gradskog veća grada Vranja u novom sazivu na kojoj su usvojene izmene Poslovnika tog organa. Sednicom veća je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, koji je i informisao novinare o donetim zaključcima. Na… »

Hanski DS: Preletači, vraćajte mandate!

OK radio 21.06.2016
Vranje - DS u Vladičinom Hanu traži od svojih bivših odbornika, koji su nedavno prešli u SNS, vraćanje mandata, kako bi se tako ispoštovala volja građana pokazana na izborima. U svom saopštenju hanske demokrate navode da se građani Vladičinog… »

Skupštinski rialiti: Kokoške, pilići i ćurani

OK radio 21.06.2016
Vranje - Konstitutivnu sednicu hanskog parlamenta obeležila je nesvakidašnja metaforična rasprava unutar SNS-a, i to za govornicom, prilikom diskusije o predlogu za izbor novog predsednika Skupštine. Goran Mladenović, predsednik hanskih naprednjaka i… »

Matematika, nerešiv problem

OK radio 21.06.2016
Najveći problem prilikom polaganja testova za upis u srednje škole osnovcima u Vranju, a i u čitavom okrugu, bila je matematika, pokazuju zvanični statistički podaci. Osnovci u Vranju najbolje su rešili test iz srpskog ili maternjeg jezika, sa… »

Na "tornado" par raketa i 4.000 dinara

OK radio 21.06.2016
Uprkos činjenici da je za 30 dana ispaljeno oko 2.500 protivgradnih raketa, grad koji uz prekide širom Srbije pada već duže od dva dana, naneo je ogromnu štetu. Nadležni za odbranu od te vremenske nepogode još jednom upozoravaju da nema dovoljno… »

Brisel: Umesto eksploziva nosio so i biskvite

OK radio 21.06.2016
Muškarac uhapšen u antiterorističkoj operaciji u tržnom centru u Briselu nosio je lažni samoubilački pojas u kome su bili so i biskviti, saopštilo je briselsko tužilaštvo. Neimenovani muškarac javio je ranije policiji da je otet i da je nateran… »

Skandinavci praše u Vranju

OK radio 21.06.2016
Momci iz benda „Mud Factory“ nastavljaju da priređuju prijatna muzička iznenađenja, a ovoga puta u okviru svog „Factory festa“ u Vranje 9. jula dovode dva žestoka skandinavska benda, „Cartographs” i “Crownest”. Ove dve grupe su… »