Izvor: Politika arhiva vesti 21.06.2016

Testiranje protokola na susretu predsednice i premijera

Politika 21.06.2016
Vučić je de fakto predsednik vlade i čovek koji ima najveću političku moć u Srbiji, a Kitarovićeva je centar političke odgovornosti i moći, kaže predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac. Kako se desilo da se sa predsednicom Hrvatske… »

Karadžićevom braniocu preti tužba za nepoštovanje Tribunala

Politika 21.06.2016
Branilac nije imenovan, ali advokat Goran Petronijević nedavno je obelodanio da Karadžić traži privremeni dolazak u Srbiju. Tužilaštvo u Hagu zatražilo je otvaranje postupka protiv jednog od branilaca bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana… »

„Simpli red” i Džon Njuman na Tašmajdanu

Politika 21.06.2016
Jedna od najvećih muških pevačkih zvezda sa britanskog ostrva – Džon Njuman i njegovi stariji zemljaci, grupa „Simpli red”, predvođena Mikom Haknalom, biće glavne zvezde ovogodišnjeg „Belgrejd koling” festivala, koji počinje sutra u… »

Farmaceutske kompanije otkrivaju lekare koje sponzorišu

Politika 21.06.2016
Ko je od doktora i menadžera bolnica u Srbiji pristao da se objave podaci o novcu i donacijama dobijenim od fabrika lekova – znaće se do 30. juna. Koliko novca je 17 najjačih i najpoznatijih svetskih farmaceutskih kompanija u 2015. godini dalo… »

Reporter kome ni ambasador ni redakcija nisu poverovali

Politika 21.06.2016
Prvi jugoslovenski novinar koji je davne 1957. posetio Kinu bio je veliki reporter ,,Politike” Živan Milić, kome u redakciji, sve dok se nije vratio u Beograd, nisu verovali da je dobio intervju od Ču Enlaja, uz Mao Cedunga idejnog stratega kineske… »

Komedija koja opominje

Politika 21.06.2016
Kragujevac – Šesta, ujedno i poslednja premijera u Knjaževsko-srpskom teatru u sezoni mogla bi da bude upamćena po dve stvari: u Kragujevcu se prvi put izvodi jedna drama Novice Savića, pomalo zaboravljenog dramskog pisca, nesrećno preminulog 2004… »

Da li će „bregzit” biti prvo objavljen na Tviteru

Politika 21.06.2016
Mediji gledaju kako da prežive uz pomoć tehnologije, ali je slučaj urednika „Šarli ebdoa”, koji je na veliku medijsku konferenciju morao da dođe u pratnji obezbeđenja, pokazao da se novinari i u 21. veku još bore i za fizički opstanak. Od… »

Niko neće verovati kakva je bila tortura

Politika 21.06.2016
Transkripti svedočenja žrtava torture otkrivaju nove detalje o brutalnim tehnikama koje su pojedince dovodile na ivicu smrti. Kada je CIA prebacila Abu Zubaidu u Gvantanamo, američki vojni zatvor na Kubi, on je grupi oficira opisao kako su ga mučili u… »

Godišnjica Srebrenice i poruke

Politika 21.06.2016
Svaka godišnjica masovnog stradanja bosanskih muslimana iz okoline Srebrenice jula 1995. godine, bilo da je „okrugla“ ili „obična“, povod je za nove salve više ili manje diskretnih optužbi, pretnji i ucena upućivanih prekodrinskim i… »

Referendum u Britaniji: sudnji dan za Evropu?

Politika 21.06.2016
Iako su zabrinutosti britanskih evroskeptika legitimne, prognoziram tesnu pobedu onih koji su za ostanak. Posle Hladnog rata, Evropa je, od svojevrsnog izloga zapadnog sveta prema SSSR-u, trebalo da preraste u jedan od glavnih polova globalnog… »