Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 21.06.2016

Pljušte prigovori zbog četvrtog zadatka iz fizike

Politika 21.06.2016
Iako je u zbirci zadataka iz koje su vežbali maturanti, dato pogrešno rešenje zadatka, upravo je on bio na kombinovanom testu. U toku dana, našoj redakciji su se javili roditelji maturanata kojima su odbijene žalbe zbog četvrtog zadatka iz fizike na… »

Advokatske usluge za 15 evra mesečno

Politika 21.06.2016
Samo 24 odsto građana Srbije veruje svojim advokatima, dok tri četvrtine tek delimično veruju, ili uopšte nemaju poverenje u svoje zastupnike pred sudom, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Partner research solutions. U Srbiji je mnogo… »

Pravoslavni sabor bez 110 miliona vernika

Politika 21.06.2016
Voleli bismo da su sve pravoslavne slovenske crkve prisutne, ali oni imaju neke razloge, kao i druge crkve koje smo čuli da nisu prisutne na Saboru. Nadamo se i da su ti razlozi neveliki i da će vrlo brzo taj oblačak iščeznuti pred svetlošću sunca… »

Danas je počelo leto

Politika 21.06.2016
Za stanovnike severne Zemljine hemisfere danas je počelo leto. Najtoplije godišnje doba počelo je 34 minuta posle ponoći. Danas je, inače, najduža obdanica i najkraća noć, budući da je sunce izašlo u 4.52 sati, a da će zaći u 20.28 sati… »

Diković: Srbija želi dublju vojnu saradnju sa Kinom

Politika 21.06.2016
Razmotrene mogućnosti za izvođenje vojnih vežbi, zajedničkom učešću u mirovnim operacijama, kao i o saradnji u oblasti vojnog zdravstva, ABHO i sajber bezbednosti. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković potpisao je u… »

Rusi se vraćaju u Rio

Politika 21.06.2016
Da li ste razgovarali s Putinom – bilo je jedno od pitanja upućenih Tomasu Bahu, predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta, kad je saopštio da ruski atletičari i atletičarke, ipak, mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju. Time je… »

Farmaceutske kompanije otkrivaju lekare koje sponzorišu

Politika 21.06.2016
Ko je od doktora i menadžera bolnica u Srbiji pristao da se objave podaci o novcu i donacijama dobijenim od fabrika lekova – znaće se do 30. juna. Koliko novca je 17 najjačih i najpoznatijih svetskih farmaceutskih kompanija u 2015. godini dalo… »

Reporter kome ni ambasador ni redakcija nisu poverovali

Politika 21.06.2016
Prvi jugoslovenski novinar koji je davne 1957. posetio Kinu bio je veliki reporter ,,Politike” Živan Milić, kome u redakciji, sve dok se nije vratio u Beograd, nisu verovali da je dobio intervju od Ču Enlaja, uz Mao Cedunga idejnog stratega kineske… »

Godišnjica Srebrenice i poruke

Politika 21.06.2016
Svaka godišnjica masovnog stradanja bosanskih muslimana iz okoline Srebrenice jula 1995. godine, bilo da je „okrugla“ ili „obična“, povod je za nove salve više ili manje diskretnih optužbi, pretnji i ucena upućivanih prekodrinskim i… »

Referendum u Britaniji: sudnji dan za Evropu?

Politika 21.06.2016
Iako su zabrinutosti britanskih evroskeptika legitimne, prognoziram tesnu pobedu onih koji su za ostanak. Posle Hladnog rata, Evropa je, od svojevrsnog izloga zapadnog sveta prema SSSR-u, trebalo da preraste u jedan od glavnih polova globalnog… »