Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 21.06.2016

Sprečen pokušaj atentata na Trampa

Politika 21.06.2016
Britanski državljanin pokušao da ukrade pištolj od policajca koji je obezbeđivao miting u Las Vegasu. U međuvremenu milijarder otpustio dosadašnjeg šefa kampanje. Za svega dva dana Donald Tramp se suočio sa mogućim atentatom i smenio je jednog od… »

Brisel: Posle trgovinskog centra evakuisane i metro stanice

Politika 21.06.2016
BRISEL – U centru Brisela su jutros evakuisane i dve metro stanice, nedugo nakon uzbune u trgovinskom centru u kojem je uhapšen muškarac za kojeg se kasnije ispostavilo da je opasan lažnim pojasom sa eksplozivom, javljaju lokalni mediji. Građani su… »

Moskva: Ignorisani argumenti zemalja koje ne priznaju Kosovo

Politika 21.06.2016
MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Stalni arbitražni sud u Hagu donoseći odluku o prijemu Kosova u svoje članstvo ignorisao argumente zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova, kao i član… »

Libija: 29 mrtvih u eksploziji u skladištu oružja

Politika 21.06.2016
TRIPOLI - Najmanje 29 osoba je poginulo u eksploziji skladišta oružja u blizini libijske prestonice, a na desetine su ranjene, saopštili su bezbednosni zvaničnici i lekarske službe. Eksplozija se dogodila u gradu Garabuli, oko 60 kilometara istočno… »

Oslobođena žena koja je zbog zlostavljanja ubila muža

Politika 21.06.2016
ANKARA – Turski sud je doneo oslobađajuću presudu i pustio iz zatvora mladu ženu koja je ubila svog muža nakon što je godinama trpela nasilje, čime je ovaj slučaj postao razlog za udruživanje feministkinja iz cele zemlje, prenose mediji. Kilem… »

Švedski parlament usvojio strožija pravila prema migrantima

Politika 21.06.2016
STOKHOLM - Švedski parlament je usvojio pooštrena pravila za tražioce azila, uključujući i obustavu davanja stalnog boravka onima kojima je odobren azil u toj skandinavskoj državi. Zakonski predlog je prošao sa 240 glasova za, dok je 45 glasova… »

Između rasizma i EU

Politika 21.06.2016
Kada se u petak budem probudio, nadam se da ću videti da je urođeni zdrav razum britanskog naroda prevagnuo, ali ne bih bio previše iznenađen ni ako bi za dlaku pobedili oni koji su namerno sveli debatu na ružan meč pun vike. Specijalno za… »

Kameron: Posledice Bregzita bismo osetili već za 48 sati

Politika 21.06.2016
LONDON – Odluka o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije bi za manje od 48 sati naštetila ekonomiji, i predstavljala bi veliki rizik za radna mesta i porodice, upozorio je danas britanski premijer Dejvid Kameron. „Radi se o našoj ekonomiji, koja… »

Da li će „bregzit” biti prvo objavljen na Tviteru

Politika 21.06.2016
Mediji gledaju kako da prežive uz pomoć tehnologije, ali je slučaj urednika „Šarli ebdoa”, koji je na veliku medijsku konferenciju morao da dođe u pratnji obezbeđenja, pokazao da se novinari i u 21. veku još bore i za fizički opstanak. Od… »

Niko neće verovati kakva je bila tortura

Politika 21.06.2016
Transkripti svedočenja žrtava torture otkrivaju nove detalje o brutalnim tehnikama koje su pojedince dovodile na ivicu smrti. Kada je CIA prebacila Abu Zubaidu u Gvantanamo, američki vojni zatvor na Kubi, on je grupi oficira opisao kako su ga mučili u… »