Izvor: Ritam grada Kg/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Godišnjica streljanja slovačkih vojnika

Ritam grada Kg 21.06.2016
Polaganjem venaca kraj spomen obeležja u Šumaricama danas je obeležena 98. godišnjica od stradanja 44 slovačka vojnika, u Prvom svetskom ratu. Vence su položili ambasadorka Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekova, državni sekretar Ministarstva za… »

Vučić: Vlada za „Fijat“ dala više nego za sve druge investicije

Ritam grada Kg 21.06.2016
Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. – Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fijata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa… »

Pančevački umetnici u Kragujevcu

Ritam grada Kg 21.06.2016
Narodni muzej Kragujevac organizuje izložbu radova na papiru autora Nade Denić i Milana Jakšića, akademskih umetnika iz Pančeva, večeras od 19 sati, na spratu Konaka kneza Mihaila. U pitanju su umetnici poznati po svom angažmanu u različitim… »

Besplatne svirke Cukića, Loknera, Novembra…

Ritam grada Kg 21.06.2016
Besplatnim svirkama na tri lokacije u Kragujevcu , povodom Svetskog dana muzike, danas će biti najavljen „Arsenal Fest 06“, uz nastupe pop muzičara Dejana Cukića, klavijaturiste Saše Loknera, pankera Novembra i brojnih drugih izvođača. Na Forest… »

Oproštajni govor razredne koji će učenici pamtiti celog života (VIDEO)

Ritam grada Kg 21.06.2016
Jun mesec, mesec rastanka i novih početaka za maturante. Počinje leto, ali i novo poglavlje života, sledi fakultet, posao ili nešto treće. Mnoga se prijteljstva gase, bez namere za to, jednostavno se putevi nekih đaka nikad ponovo ne ukrste. Tužni… »

Vojska gađa na strelištu „Sugubina“ – evakuacija u krugu od osam kilometara

Ritam grada Kg 21.06.2016
Danas i sutra od 7 do 23 časa pripadnici Vojske Srbije i MUP RS gađaće iz pešadijskog naoružanja na strelištu „Sugubina“ u selima Velika Sugubina, Gornja i Donja Sabanta sa opasnom zonom do 8000 metara. Vojna pošta Kruševac moli da se… »

Kragujevac domaćin Sportskih igara mladih Srbije

Ritam grada Kg 21.06.2016
Kragujevac je danas bio grad-domaćin Sportskih igara mladih Srbije 2016 koje se organizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta RS, uz tehničku podršku Gradskog saveza školskog sportskog društva. Sportske igre… »

Osam medalja na Prvenstvu Srbije

Ritam grada Kg 21.06.2016
Na Prvenstvu Srbije za seniore, održanom u Novom Sadu, atletičari Radničkog osvojili su sedam medalja, dok je Milan Mladenović iz Parka bio drugi u troskoku (13,98 metara). Najzapaženije ostvarenje bilo je zlato Lazara Anića u skoku udalj (7,98)… »