Izvor: RT Kragujevac/Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Sećanje na slovačke vojnike

RT Kragujevac 21.06.2016
Polaganjem venaca na Češko-slovačkom vojnom groblju u Kragujevcu danas je odata pošta slovačkim vojnicima streljanim 1918. godine posle pobune protiv austrougarskih vojnih vlasti. Vence su položili ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova… »

Raspisan tender za kamione smećare

RT Kragujevac 21.06.2016
Nazire se kraj problemima sa odnošenjem smeća u Kragujevcu. Dugo najvaljivani teneder za nabavku vozila za sakupljanje otpada, podizača i kiper kamiona, kontejnera i kanti za smeće je objavljen. Prijave za učešće na tenderu su do 5. avgusta, a kako… »

Prijavljivanje za upis na fakultete

RT Kragujevac 21.06.2016
Prijavljivanjem kandidata koje traje od sutra do 24. juna na fakultetima kragujevačkog Univerziteta počinje upis još jedne akademske godine. Polaganje prijemnih ispita biće organizovano od 29. juna do 5. jula. Prvi upisni rok završava se 20. jula… »

Vučić: Učinićemo sve za opstanak Fijata

RT Kragujevac 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu, prenosi agencija Beta. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fijata i sa radnicima i daćemo… »

Kineske investicije u Šumadiji

RT Kragujevac 21.06.2016
Svoje privredne i investicione potencijale, Kragujevac bi uskoro mogao da predstavi kineskim kompanijama i posredstvom Kancelarije za inostrane poslove Šiana, sa kojim je prošle nedelje potpisan sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa dva grada… »

Izmena saobraćaja i autobuskih trasa

RT Kragujevac 21.06.2016
Zbog rekonstrukcije ulice Dušana Đorđevića, uveden je privremeni režim saobraćaja. Do 10. jula linija javnog gradskog prevoza Petrovac - Ždraljica biće skraćena i vozila će saobraćati do raskrsnice ulica Internacionalnih brigada i Dušana… »

Sanacija parkirališta

RT Kragujevac 21.06.2016
Oštećenje na ulazu na zatvoreno parkiralište "Skupština grada", u ulici Save Kovačevića, danas je sanirano. Radove je finansirao kragujevački Parking servis, a izvođač je Javno-komunalno preduzeće Čistoća. Cilj sanacije oštećenja je… »

Održane Sportske igre mladih

RT Kragujevac 21.06.2016
Sportske igre mladih, najmasovnija sportska manifestacija na Balkanu, održane su danas u Kragujevcu. Na takmičenju, koje se tokom godine održava u više gradova Srbije, učestvovalo je oko 500 kragujevačkih mališana. Igre mladih održane su u… »

MMF: Srbiji na raspolaganju još 147 miliona evra

RT Kragujevac 21.06.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf saopštio je danas da će okončanjem četvrte i pete revizije stand-by aranžmana iz predostrožnosti, Srbija imati na raspolaganju dodatnih oko 147 miliona evra, ali da je vlada najavila da ne namerava da povlači… »

"Zdravo leto" u Velikom parku

RT Kragujevac 21.06.2016
Četvrtu godinu za redom, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, Sportski klub "Vašarište" i badminton klub "Rejvens KG", realizuju projekat "Zdravo leto" u Velikom parku. Njegovi primarni ciljevi biće pravilan psihofizički razvoj dece, promocija… »