Izvor: RTS arhiva vesti 21.06.2016

Vučić: Nova vlada za desetak dana

RTS 21.06.2016
Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da će nova vlada biti formirana u narednih desetak dana. Kaže da su teški zadaci pred Srbijom posle razgovora sa MMF-om i da će učiniti sve da pomogne opstanak "Fijata" u Kragujevcu. "Sve će biti gotovo pre 3… »

Poginulo pet slovačkih i čeških turista u nesreći kod Aleksinca

RTS 21.06.2016
Pet osoba je poginulo, a 26 je povređeno kada je slovački autobus sa turistima sleteo sa kolovoza na auto-putu Beograd–Niš kod Aleksinca. Po povređene putnike je došao slovački avion a delegaciju je predvodio ministar unutrašnjih poslova… »

Karamarko podneo ostavku u HDZ-u

RTS 21.06.2016
Tomislav Karamarko podneo je ostavku i na mesto šefa trenutno najuticajnije vladajuće stranke – Hrvatske demokratske zajednice. Karamarko je u obraćanju javnosti rekao da razloga za to ima više, ali da je ključno to što je obećao stranci da će… »

Uzbuna u Briselu zbog lažnog eksploziva, uhapšen muškarac

RTS 21.06.2016
U centru Brisela je oko 05.30 uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom, zbog kojeg je evakuisan trgovinski centar i dve metro stanice. Eksploziv nije pronađen ni u tržnom centru, ni kod uhapšenog, saopštilo belgijsko državno… »

Markotić: Deklaracija pravi korak ka unapređenju odnosa

RTS 21.06.2016
Hrvatski ambasador u Beogradu Gordan Markotić ocenio je da je Deklaracija o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja koju su u ponedeljak potpisali hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Srbije Aleksandar Vučić veliki i… »

Otvaranje poglavlja 23 i 24 krajem juna?

RTS 21.06.2016
Srbija bi mogla da otvori poglavlja 23 i 24 pre isteka holandskog predsedavanja krajem ovog meseca, a mogući datum za međuvladinu konferenciju je 30. jun, preneli su RTS-u evropski izvori u Briselu. Pre toga je neophodno da zemlje članice usvoje… »

Vučić: Napredak u borbi protiv korupcije

RTS 21.06.2016
Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da prvostepena presuda vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću predstavlja značajan napredak u borbi protiv korupcije, piše "Blic". "Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem sudske presude. Mogu samo… »

Mirović preuzeo dužnost predsednika Pokrajinske vlade

RTS 21.06.2016
Novoizabrani predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, preuzeo je dužnost od dosadašnjeg predsednika Bojana Pajtića. Primopredaja dužnosti obavljena je u zgradi Pokrajinske vlade, gde su dužnost preuzeli i novi članovi Vlade Vojvodine. Prva… »

Stefanović: Istraga u slučaju Savamala biće profesionalna

RTS 21.06.2016
Istraga u slučaju rušenja u Savamali biće urađena profesionalno, i uveren sam da ćemo doći do istine o svemu, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ne zna detalje… »

MMF ponovo podigao prognozu rasta BDP-a Srbije na 2,5 odsto

RTS 21.06.2016
Prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2016. godinu Međunarodni monetarni fond je ponovo povećao i to na 2,5 odsto sa prethodno predviđenih 1,8 procenata. Prognoza je da će inflacija u ovoj godini dostići 1,3 odsto. Šef Misije MMF-a u… »