Izvor: RTV arhiva vesti 21.06.2016

Policija dobila nova borbena vozila

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Policiji je danas u Nastavnom centru Makiš uručeno 20 borbenih vozila. Primopredaji vozila prisustvovali su predsednik Vlade Aleksandar Vučić i mnistar policije Nebojša Stefanović. Vučić je ocenio da je srpska policija bez premca po… »

Poginulo pet slovačkih turista kod Aleksinca

RTV 21.06.2016
ALEKSINAC - Pet osoba je poginulo, a 26 je povređeno kada je slovački autobus sa turistima rano jutros sleteo sa kolovoza na auto putu Beograd-Niš kod Aleksinca, objavili su beogradski mediji. Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade… »

Ubistvo Trampa planirao godinu dana

RTV 21.06.2016
LAS VEGAS - Britanac koji je uhapšen tokom vikenda na skupu kandidata republikanaca na predsedničkim izborima Donalda Trampa u Las Vegasu pokušao je da zgrabi pištolj jednog policajca i ubije američkog biznismena, što je oko godinu dana planirao… »

Karamarko otišao sa čela HDZ-a

RTV 21.06.2016
ZAGREB - Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je danas da podnosi ostavku na tu funkciju, samo dva meseca pošto je ponovo izabran za lidera najveće parlamentarne stranke. "Podnosim ostavku, jer sam obećao stranci… »

U Briselu uhapšen muškarac bez eksploziva

RTV 21.06.2016
BRISEL - U centru Brisela je rano jutros, oko 5.30 sati, uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javljaju lokalni mediji. Belgijsko… »

Markotić: Deklaracija pravi korak ka unapređenju odnosa

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Hrvatski ambasador u Beogradu Gordan Markotić ocenio je večeras da je Deklaracija o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja koju su u ponedeljak potpisali hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Srbije Aleksandar… »

MMF: Povećanje plata i penzija 2016. zaboravite

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Šef Misije MMF-a Džejms Ruf izjavio je danas da će MMF sa Vladom Srbije o mogućem povećanju plata u javnom sektoru i penzija razgovarati krajem godine, kada dođe na red razgovor o budžetu za 2017. On je kazao da povećanje plata i penzija… »

Neizvesno otvaranje poglavlja 30. juna

RTV 21.06.2016
BRISEL - Mali su izgledi da se međuvladina konferencija Evropske unija (EU) i Srbije održi 30. juna i na njoj otvore ključna poglavlja 23. i 24. o vladavini prava i temeljnim slobodama u pregovorima o članstvu, jer Hrvatska još nije sasvim odustala… »

Vučić: Napredak u borbi protiv korupcije

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da prvostepena presuda vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću predstavlja značajan napredak u borbi protiv korupcije, piše današnji "Blic". "Ja kao predsednik Vlade ne mogu da komentarišem… »

Loši krediti veliki problem bankarskog sektora

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Jedan od najvećih problema bankarskog sektora u Srbiji jesu loši krediti i bez rešavanja tog problema nema ni rasta kreditne aktivnosti, koja, inače, nekoliko godina unazad beleži stagnaciju, rečeno je danas na predstavljanju godišnje… »