Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 21.06.2016

Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je ostavku. Kao glavni razlog naveo je neuspjeh u formiranju većine nakon što je inicijativom HDZ-a oborena vlada Tihomira Oreškovića, u kojoj je HDZ imao većinu. On vjeruje da će stranka brzo naći novog… »

Britanac pokušao atentat na Trumpa u Las Vegasu

Slobodna Evropa 21.06.2016
Michael Sandford, 20-godišnji Britanac, pokušao je izvršiti atentat na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa u Las Vegasu tako što je pokušao oteti pištolj policajcu i pucati na Trumpa, navodi se u izvještaju policije. U… »

NSRS zaprijetila povlačenjem srpskih članova iz Centralnog popisnog biroa

Slobodna Evropa 21.06.2016
U utorak na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) u Banjaluci razmatrana je i usvojena Informacija o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine. Narodna skupština nije prihvatila… »

Običan građanin obespravljen

Slobodna Evropa 21.06.2016
Običan građanin u Srbiji je najugroženiji, navodi se u godišnjem izveštaju zaštitnika građana. Ombudsman Saša Janković rekao je na debati u Beogradu da su, kada je u pitanju poštovanje prava, posebno ugroženi siromašni, izbeglice, migranti… »

Makedonija: Parlament odbio opoziv predsjednika Ivanova

Slobodna Evropa 21.06.2016
Makedonski parlament odbacio je u utorak zahtjev za opoziv predsjednika te zemlje Gjorgea Ivanova, koji je zatražila oporbena stranke socijaldemokrata zbog odluke Ivanova da abolira 56 dužnosnika umiješanih u aferu prisluškivanja. Kako prenose… »

Tragedija kod Aleksinca: Poginuli turisti iz Slovačke

Slobodna Evropa 21.06.2016
Pet osoba je poginulo, a 23 su povređene kada je u utorak rano ujutru autobus sa slovačkim turistima, koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, iz još nepoznatih razloga sleteo sa auto-puta kod Aleksinca, tridesetak kilometara od Niša. Iako među… »

Dokumenta BiH dobili i članovi Šarićeve grupe

Slobodna Evropa 21.06.2016
Tokom istrage u međunarodnoj akciji "Kruna" utvrđeno je da su dokumente BiH dobili i članovi kriminalne grupe Darka Šarića u Sloveniji i Hrvatskoj, rekao je danas Radomir Domuzin, načelnik uprave krimpolicije Ministarstva unutrašnjh poslova… »

Još jedan napad na medije završio u fioci za nerasvijetljene slučajeve

Slobodna Evropa 21.06.2016
Još jedan slučaj napada na novinare i medije koji kritikuju vlast u Crnoj Gori ostaće do daljnjeg nerasvijetljen. Viši sud u Podgorici potvrdio je posljednju odluku sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji je dva puta oslobađao… »

Lažna uzbuna u Briselu: Uhapšen muškarac, eksploziv nije pronađen

Slobodna Evropa 21.06.2016
U centru Brisela je rano jutros, oko 05.30 sati, uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javljaju lokalni mediji. Belgijsko državno… »

Pajtićev zaokret ka NATO: Istinski preobražaj ili politički oportunizam

Slobodna Evropa 21.06.2016
U otvorenom pismu članovima Demokratske stranke (DS), njen predsednik Bojan Pajtić predlaže da se ta partija založi za ulazak Srbije u NATO, uz objašnjenje da je Demokratska stranka bila u "zabludi da ovako mala zemlja može sebi da priušti luksuz… »