Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 21.06.2016

Stefanović: Policija utvrđuje ko je pretio Kesiću

Slobodna Evropa 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću. Stefanović je rekao i da će policija u tom… »

Janković: U Srbiji najugroženiji obični građani

Slobodna Evropa 21.06.2016
U Srbiji najugroženiji "obični" gradjani, izjavio je danas zaštitnik gradjana Saša Janković u debati o izveštaju Zaštitinika gradjana za 2015. godinu. "Svakome od nas treba pravna sigurnost, saznanje da ćemo kada prikupimo dokumenta za… »

Libija: Najmanje 29 mrtvih u eksploziji skladišta oružja

Slobodna Evropa 21.06.2016
Najmanje 29 osoba je poginulo, a nekoliko desetina ranjeno u utorak u eksploziji skladišta oružja u libijskom gradu Garabuliju, saopštili su zvaničnici. Jedan neimenovani pripadnik lokalnih snaga bezbednosti rekao je agenciji Frans pres da su… »

Tači u Briselu: Kosovo ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsednika Kosova, Hashima Thaçia, danas je u Briselu dočekao predsednik Evropskog parlamenta, Martin Schulz. „Kosovo je ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje meritornu odluku Evropske unije za posao koji su uradile državne… »

Most razdvaja, ali pite 'ramazanke' spajaju Mitrovicu

Slobodna Evropa 21.06.2016
Ramazan u Mitrovici nije moguće zamisliti bez mirisa ramazanskih pitarki, koje se tokom kasnog poslepodneva i večeri šire gradom iz obližnjih pekara. U Severnoj Mitrovici most razdvaja, ali „ramazanke“ spajaju zajednice. Pekara „Moni“ u… »

Mandatar Vučić iznad Ustava i zakona

Slobodna Evropa 21.06.2016
Aleksandar Vučić, mandatar i premijer u tehničkoj Vladi Srbije, imao je poslednjih dana važne državničke aktivnosti koje su okončane potpisivanjem međudržavnih dokumenata sa Kinom i Hrvatskom. Takve aktivnosti, ma koliko korisne bile za Srbiju… »

Beckham protiv Brexita 'zbog djece', Soros zbog devalvacije funte

Slobodna Evropa 21.06.2016
Još dva dana dijele nas od referenduma na kojem će se Britanci izjasniti žele li da ostanu u EU ili da izađu iz evropskog bloka. Kako se 23. jun približava čini se da su sve su glasniji javni pozivi i iz Britanije ali i cijelog svijeta, iz… »

MUP Hrvatske: Spremaju se neredi na utakmici

Slobodna Evropa 21.06.2016
Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske danas su izvjestili kako imaju informacije da se spremaju neredi i na večerašnjoj utakmici Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu. Iz Ministarstva su odaslali priopćenje u kojem stoji da su sve informacije… »

Junker: 'Bregzit' je samouništenje Velike Britanije

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio je u utorak, dva dana pre referenduma o članstvu Velike Britanije u EU, da bi istupanje te zemlje iz Unije bilo "čin samouništenja" za Britance. "Okretanje leđa susedima i povratak u izolaciju kosi… »

Protest u Turskoj zbog hapšenja novinara

Slobodna Evropa 21.06.2016
Više desetina Turaka protestovalo je u utorak u Istanbulu zbog hapšenja dva novinara i jednog akademika pod optužbom da su širili "terorističku propagandu". Turski sud odredio je u ponedjeljak pritvor predstavniku međunarodne organizacije "Reporteri… »