Izvor: Slobodna Evropa/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je ostavku. Kao glavni razlog naveo je neuspjeh u formiranju većine nakon što je inicijativom HDZ-a oborena vlada Tihomira Oreškovića, u kojoj je HDZ imao većinu. On vjeruje da će stranka brzo naći novog… »

NSRS zaprijetila povlačenjem srpskih članova iz Centralnog popisnog biroa

Slobodna Evropa 21.06.2016
U utorak na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) u Banjaluci razmatrana je i usvojena Informacija o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine. Narodna skupština nije prihvatila… »

Makedonija: Parlament odbio opoziv predsjednika Ivanova

Slobodna Evropa 21.06.2016
Makedonski parlament odbacio je u utorak zahtjev za opoziv predsjednika te zemlje Gjorgea Ivanova, koji je zatražila oporbena stranke socijaldemokrata zbog odluke Ivanova da abolira 56 dužnosnika umiješanih u aferu prisluškivanja. Kako prenose… »

Tragedija kod Aleksinca: Poginuli turisti iz Slovačke

Slobodna Evropa 21.06.2016
Pet osoba je poginulo, a 23 su povređene kada je u utorak rano ujutru autobus sa slovačkim turistima, koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, iz još nepoznatih razloga sleteo sa auto-puta kod Aleksinca, tridesetak kilometara od Niša. Iako među… »

Dokumenta BiH dobili i članovi Šarićeve grupe

Slobodna Evropa 21.06.2016
Tokom istrage u međunarodnoj akciji "Kruna" utvrđeno je da su dokumente BiH dobili i članovi kriminalne grupe Darka Šarića u Sloveniji i Hrvatskoj, rekao je danas Radomir Domuzin, načelnik uprave krimpolicije Ministarstva unutrašnjh poslova… »

Još jedan napad na medije završio u fioci za nerasvijetljene slučajeve

Slobodna Evropa 21.06.2016
Još jedan slučaj napada na novinare i medije koji kritikuju vlast u Crnoj Gori ostaće do daljnjeg nerasvijetljen. Viši sud u Podgorici potvrdio je posljednju odluku sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji je dva puta oslobađao… »

Lažna uzbuna u Briselu: Uhapšen muškarac, eksploziv nije pronađen

Slobodna Evropa 21.06.2016
U centru Brisela je rano jutros, oko 05.30 sati, uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javljaju lokalni mediji. Belgijsko državno… »

Stefanović: Policija utvrđuje ko je pretio Kesiću

Slobodna Evropa 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću. Stefanović je rekao i da će policija u tom… »

Janković: U Srbiji najugroženiji obični građani

Slobodna Evropa 21.06.2016
U Srbiji najugroženiji "obični" gradjani, izjavio je danas zaštitnik gradjana Saša Janković u debati o izveštaju Zaštitinika gradjana za 2015. godinu. "Svakome od nas treba pravna sigurnost, saznanje da ćemo kada prikupimo dokumenta za… »

Libija: Najmanje 29 mrtvih u eksploziji skladišta oružja

Slobodna Evropa 21.06.2016
Najmanje 29 osoba je poginulo, a nekoliko desetina ranjeno u utorak u eksploziji skladišta oružja u libijskom gradu Garabuliju, saopštili su zvaničnici. Jedan neimenovani pripadnik lokalnih snaga bezbednosti rekao je agenciji Frans pres da su… »