Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Karamarko pao, Plenković dolazi

Večernje novosti 21.06.2016
Tomislav Karamarko saopštio je danas na na konferenciji za medije da podnosi ostavku na mesto predsednika Hrvatske demokratske zajednice. ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA Tomislav Karamarko podneo je ostavku na mesto predsednika HDZ-a, a najizvesniji novi… »

Pohapšeni kradljivci identiteta

Večernje novosti 21.06.2016
Na području BiH sprovedena međunarodna policijska akcija naziva "Kruna". Za kriminalce pravili lažna dokumenta sa podacima građana BiH iz dijaspore. U BiH uhapšeno osam osoba, u Hrvatskoj tri, a dve u Sloveniji. Zbog krađe identiteta građana BiH, a… »

Sa 50 medalja zaposlena u kladionici

Večernje novosti 21.06.2016
Odbojkašica Sandra Mitrović najtrofejnija sportistkinja Brčko distrikta. Godinama čekala da se ispune brojna obećanja o zaposlenju u struci. Koliko se u Brčkom ne cene sportski uspesi najrečitije govori primer odbojkašice Sandre Mitrović… »

Spasena nemačka državljanka u kanjonu reke Komarnice

Večernje novosti 21.06.2016
Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Nikšića spasili su nemačku državljanku Juliju Hageman (27) iz kanjona Nevidio u koritu reke Komarnice u opštini Šavnik. Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Nikšića spasili su nemačku državljanku Juliju… »

Jedan jezik, a dve gramatike

Večernje novosti 21.06.2016
Na državnom univerzitetu u Podgorici rade dva fakulteta za crnogorski jezik i književnost. Nikšićka katedra se zalaže za 30, a cetinjska za 32 slova azbuke crnogorskog književnog ezika. JEZIČKI rat između nikšićke i podgoričko-cetinjske… »

Rudo: Gastarbajter pa čobanin

Večernje novosti 21.06.2016
Mića Kuzmanovića (68), sa Vranja kod Rudog, život nije štedeo: bio je čobanin, pa konobar, taksista i građevinski radnik u Diseldorfu, a sada se ponovo vratio u Vranju i postao rančer. RUDO - Nakon putešestvija po bivšoj Jugoslaviji, gde je… »

Bura zbog murala mrtvom đaku

Večernje novosti 21.06.2016
Posle smrti maturanta iz Prnjavora posvađali se učenici i direktorka Gimnazije. Naređeno da se sa grafita izbrišu Emirove godine rođenja i smrti. ZNALO se da će 18-godišnji Emir Jugo iz Prnjavora, koga je srce izdalo u noći pred matursko veče, ne… »

Podgorica: Odluka o NATO pada na referendumu?

Večernje novosti 21.06.2016
Poslanicima crnogorske Skupštine biće ponuđena nova rezolucija o članstvu u NATO. Inicijativu poslanicima za usvajanje posebnog dokumenta uputilo SNP. PODGORICA - Socijalistička narodna partija najavila je da će u skupštinsku proceduru pustiti… »

Jadran: Stranci vade glavnu sezonu

Večernje novosti 21.06.2016
Hotelijerima i ugostiteljima duž južnog Jadrana hronično nedostaju sezonski radnici. Uposleno 4.471, od potrebnih 18.000 domaćih radnika, a svega 6.830 stranaca može dobiti dozvole. TURISTIČKA predsezona je pri kraju, a za nekoliko dana krenuće… »

Sat-kula za noćne posete

Večernje novosti 21.06.2016
Veliki planovi za renoviranje poznatih hercegnovskih tvrđava i kula. Predviđeno je savremeno sofisticirano rešenje, više hiljada različitih svetiljki, koje bi gradskim bedemima i tvrđavama dale puni sjaj. HERCEGNOVSKE tvrđave Forte Mare, Kanli… »