Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 21.06.2016

HDZ prineo žrtvu: Ode Karamarko!

Vesti online 21.06.2016
Tomislav Karamarko podneo je u utorak ostavku i na mesto šefa trenutno najuticajnije vladajuće Hrvtske demokratske zajednice. Pre sedam dana, Karamarko je podneo ostavku i na funkciju popredsednika u Vladi Hrvatske. Karamarko je u obraćanju javnosti… »

Makedonski parlament odlučio: Ništa od opoziva Ivanova

Vesti online 21.06.2016
Makedonski parlament odbacio je u utorak zahtev za opoziv predsednika te zemlje Đorđa Ivanova, koji su socijaldemokrate zatražile zbog odluke predsednika da abolira 56 zvaničnika umešanih u aferu prisluškivanja. Rojters podseća da je odluka Ivanova… »

Šta vi, Srbi, čekate: Desetine hiljada Makedonaca na ulici!

Vesti online 21.06.2016
U Skoplju su i u ponedeljak uvče održani antivladini protesti pristalica "Šarene revolucije", koji su prema tvrdnjama makedonskih medija, najmasovniji dosad i u kojima je učestvovalo više desetina hiljada ljudi. Makedonski portal "Plusinfo" navodi da… »

Ne zaboraviti jezivo stradanje

Vesti online 21.06.2016
Srpsko narodno veće, Koordinacija jevrejskih opština Hrvatske, Eparhija gornjokarlovačka i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske u petak, kod centralnog spomenika, obeležavaju Dan sećanja na Jadovno - uz Jasenovac, jedan od… »

Štrbac o Deklaraciji: A šta ćemo sa zločincima iz "domovinskog rata"?

Vesti online 21.06.2016
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je da ne očekuje spektakularne obrte u odnosima Srbije i Hrvatske nakon potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja dve zemlje. On je naveo da u… »

Zbog puta školi preti katanac

Vesti online 21.06.2016
Područno odeljenje osnovne škole "Marko Miljanov" iz Cerova kod Bijelog Polja koje je nekada imalo 100 učenika danas ima samo dva đaka. Nastavu pohađaju brat i sestra Jovan i Helena Bugarin a sa njima radi učiteljica Gorica Popović. - Nekada su sve… »