Kultura arhiva vesti 21.06.2016

Danas počinje 5. Beogradski festival evropske književnosti

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Otvaranjem izložbe radova Ivane Ristić u holu Velike sale Doma omladine Beograda i razgovorom sa poznatim hrvatskim piscem Zoranom Ferićem, danas počinje 5. Beogradski festival evropske književnosti. Izložba radova Ivane Ristić "S jeseni… »

Kinoteka otvara legat Karla Maldena

Politika 21.06.2016
Jugoslovenska kinoteka postaće bogatija za lične predmete i uspomene iz duge i plodne karijere slavnog američkog glumca, oskarovca Karla Maldena, rođenog kao Mladen Sekulović, koji je uvek bio ponosan na svoje srpsko poreklo. Direktor Jugoslovenske… »

Dubioza kolektiv na Belgrade Beer Festu

MTV Srbija 21.06.2016
Još jedno veliko muzičko ime je gost ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. Reč je o jednom od najpopularnijih bendova sa ovih prostora – Dubioza kolektiv. Posetioci Belgrade Beer Festa imaće jedinstvenu priliku da, u petak 19. avgusta uživaju na… »

Film Hadži-Aleksandra Đurovića na festivalu u Moskvi

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Dugometražni dokumentarni film "Vidite, ja neću" Hadži-Aleksandra Đurovića, biće prikazan u okviru takmičarskog programa 38. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Film je nastao po knjizi "Ljetopis novog kosovskog raspeća"… »

Kanada: Violinistkinja srpskog porekla osvaja priznanja

B92 21.06.2016
Mlada Kanađanka srpskog porekla Marija Krstić višestruka je pobednica i vicešampionka najvećeg svekanadskog muzičkog takmičenja. Ta 14-godišnja violinistkinja novo priznanje dobila je junskim nastupom sa još tri mlada umetnika-pobednika pred… »

Novi album RHCP "The Gateway" konačno i u Srbiji

Press 21.06.2016
Ljubitelji benda RHCP nove pesme čekaju već pet godina, koliko je prošlo od izdavanja poslednjeg studijskog albuma “I'm With You”. Foto:B92.net Red Hot Chili Peppers novi album “The Gateway” najavili su pesmom "Dark Necessities“ koja se bavi… »

Srbija slavi Svetski dan muzike

B92 21.06.2016
Kao i svake godine mnogobrojnim koncertima danas će u više od 700 gradova u 120 država sveta, pa i u Srbiji, biti obeležen Svetski dan muzike. Nastupom učenika prestižne Škole za muzičke talente u Ćupriji, u Umetničkom paviljonu "Cvijeta… »

APA Beer garden: Program druge nedelje

Press 21.06.2016
Druga nedelja na APA Beer Gardenu ponudiće sjajan muzički i filmski program. U utorak, 21. juna u okviru programa filmovi o muzičarima, prikazuje se film Controle (21h), o Ianu Krtisu, pevaču čuvenog post pank benda Džoj Devižn. Priču o životu… »

Seks šokirao engleze: Čudno izdanje jednog od najznačajnijih kulturnih događaja vekovima unazad

Blic 21.06.2016
"Sucky Moll" predstavlja par uhvaćen in flagrante, a "I'm All Right Jack" muškarca koji sam sebi pruža oralni seks, na slici "Suck" takođe je predstavljen oralni seks. Posetioci ovogodišnje Letnje izložbe u Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu… »

Srbija slavi Svetski dan muzike

Press 21.06.2016
Kao i svake godine mnogobrojnim koncertima danas će u više od 700 gradova 120 država sveta, pa i u Srbiji, biti obeležen Svetski dan muzike. Foto:B92.net Nastupom učenika prestižne Škole za muzičke talente u Ćupriji, u Umetničkom paviljonu… »