Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Planinari s juga na krovu Evrope

Južne vesti 21.06.2016
Niš Dubok sneg i loše vreme na Alpima na granici Francuske i Italije 19. juna savladalo je samo 14 od stotinu planinara, a među onima koji su poboli zastavu na 4.809 metara visok Mon Blan je i petočlana srpska ekspedicija, članovi planinarskih… »

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

OK radio 21.06.2016
Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro… »

Sutra počinje prijavljivanje za upis na fakultete

iKragujevac 21.06.2016
Prijavljivanjem kandidata koje traje od sutra do 24. juna na fakultetima kragujevačkog Univerziteta počinje upis još jedne akademske godine. Polaganje prijemnih ispita biće organizovano od 29. juna do 5. jula. Prvi upisni rok završava se 20. jula… »

Demokrate traže da im "preletači" vrate mandate

Južne vesti 21.06.2016
Vladičin Han Nakon prelaska u SNS svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke izabranih na nedavnim lokalnim izborima i formiranja vlasti u Vladičinom Hanu, lokalni DS zatražio je da ti odbornici vrate mandate stranci. Demokrate u saopštenju… »

Raspisan tender za kamione smećare

RT Kragujevac 21.06.2016
Nazire se kraj problemima sa odnošenjem smeća u Kragujevcu. Dugo najvaljivani teneder za nabavku vozila za sakupljanje otpada, podizača i kiper kamiona, kontejnera i kanti za smeće je objavljen. Prijave za učešće na tenderu su do 5. avgusta, a kako… »

Sećanje na slovačke vojnike

RT Kragujevac 21.06.2016
Polaganjem venaca na Češko-slovačkom vojnom groblju u Kragujevcu danas je odata pošta slovačkim vojnicima streljanim 1918. godine posle pobune protiv austrougarskih vojnih vlasti. Vence su položili ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova… »

Na prvoj sednici pare za gradsku slavu

Jug press 21.06.2016
VRANJE U Vranju je održana prva sednica Gradskog veća nakon konstituisanja nove vlasti, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Na konferenciji za novinare gradonačelnik je rekao da je usvojen predlog Poslovnika Gradskog veća… »

Vučić najavio da će učiniti sve za opstanak Fiata u Kragujevcu

iKragujevac 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fijat opstala i ostala u Kragujevcu. "Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, i sa predstavnicima Fiata i sa radnicima i daćemo sve od sebe da sa naše… »

Zamena vodovodnih cevi u Bulevaru oslobodjenja

Jug press 21.06.2016
LESKOVAC U toku su radovi na zameni vodovodne mreže na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu. U ovom delu grada vodovodna mreža će biti rekonstruisana u dužini od 652 metra, od ukupne dužine bulevara koja iznosi 1.021 metar. Vrednost ove investicije je… »

Carina: Sedišta kombija napunjena cigaretama

Jugmedia 21.06.2016
PIROT – Carinici su 20. juna na graničnom prelazu Gradina na srpsko-bugarskoj granici, sprečili pokušaj krimčarenja 27.400 cigareta i 106.000 švedskih kruna,saopštila je Uprava carina. Cigarete je pokušao da prokrijumčari bugarski državljanin… »